שלום,
אם רכשתי סלולאר ובמסגרת 14 יום יש בעיה במכשיר גם לדעת המוכרנים.
האם מותר לי לבטל את העסקה ?
אני שמה לב שהמוכרנים מנסים למנוע ממני את הביטול ומציעים לי מכשיר חלופי.
בנוגע לסלולאר: מה זה נחשב מכשיר תקול?
האחראי ניסה לומר לי שלא כל בעיה זה תקול ולכן לא ניתן לבטל עסקה ובשביל זה יש אחריות יצרן שימסרו למעבדה לתיקון ובדיקה.
בכך הם מנסים לעבור את ה-14 יום.
האם מבחינתי תקול זה שיש בעיה שלא צריכה להיות?
מנגד המוכר אף סתר את דבריו באומרו שעד שלא פותחים את הטלפון לא יודעים מה הבעיה. כלומר הוכיח שיש בעיה כלומר מותר לי לבטל עסקה?
תודה
שלום,
באם מכרו לך מכשיר תקול את רשאית לבטל את העסקה באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט (או בהסכמת החברה). תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) לא מבטלות עסקה באופן אוטומטי באם נמכר מכשיר תקול. לפיכך אין כל קשר לעניין 14 ימים.
מכשיר תקול הינו מכשיר שלא עובד ופועל כפי שהיה אפשר לצפות ממכשיר חדש.
באם יש לך הוכחות וראיות (חוות דעת מומחה) כי המכשיר נמכר לך תקול, אני מציע להגיש תביעה לבית המשפט ולא לתת את המכשיר לתיקון (הרי מדובר במכשיר חדש).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום שוב,
הבנתי שלא ניתן לבטל עסקה כפי שציינת ואין קשר ל-14 יום.
החברה במקום לקחת את המכשיר לתיקון ובדיקה במעבדה.
נתנה לי מכשיר אחר מאותו דגם.
ברצוני לציין שהקניה נעשתה בקניון מרשת דינאמיקה סלולאר חב' בת של סלקום.
יש לציין בדקתי וגיליתי שהם שיקרו לי למרות ששאלתי עשרות פעמים גם מול המוקד שנאמר שהיבואן רשמי אבל הוא לא, זה יבואן מקביל.
הבנתי איך בודקים זאת וחברת המילטון היבואן הרשמי אמר שזה לא המכשיר שלהם.
בקיצור איך שעזבתי את הקניון במהלך הדרך ראיתי שמקשי הטאץ ממש תקועים והתבאסתי לחזור חזרה ואז כשהגעתי חזרה אליהם הם עבדו.
כמו כן התקלה שהיתה כבר איננה אך יש פעמים שיש בעיית גלישה ולדעתי הטאץ לא מהיר כמו שהיה לי.
אני גם שאלתי אם זה טלפון חדש והם ענו שכן ולדעתי זה לא. כל הפרוצידורה בקניון הייתה מוזרה הרי הם היו צריכים להוציא מכשיר ולהחליף וזהו אבל זה לא היה כך. הם אמרו לי תחזרי עוד כמה דקות ושחזרתי הם הומיאו את הטלפון החדש ועלו לקומה השנייה שם יש מעבדה של ינאמיקה והמוכר נכנס לטכנאי מאחורה והתעכב ושאלתי מה קורה? והוא ענה שצריך לקבל אישור
לא הבנתי על מה מדובר שכן יום קודם לכן מנהל! המוקד דיבר עם מנהל החנות שגם ככה אמר שמוכן להחליף לי את הנייד.
והמדיניות באופן כללי מה שאומר מנהל החנות כך יהיה לכן תמיד במוקד הפנו אותי חזרה לחנות.
היום התקשרו בערב מהמוקד ושאלו החליפו לך טלפון איך הו?א... אמרתי שנראה לישיש בעיה בטאץ
אמרו אם יש בעיה אנחנו כאן..
סליחה על המגילה אבל כעיקרון אני צריכה לשבת ולשחק עם הסמארטפון בשביל לראות איך הוא עובד עוד לא היה לי את הזמן.
אם המכשיר יהיה כעת תקול נניח איטי, צריך ללחוץ כמה פעמים עד שהטאץ עובד שוב זה פעם עובד פעם צריך ללחוץ פעמיים.. ניתוק גלישה.
אז אתה אומר לתבוע?
ולא לשלוח למעבדה?
זה ממש מקומם שלא ניתן לפי חוק לבטל עסקה שכן פעמים אתה מרגיש חוסר אמינות ואין לך מה לעשות...
וסתם ליידע כללי גם המכשיר הזה היה טעון בסוללה ואמרו שככה זה מגיע פרושו של דבר שכן אפשר לבטל עסקה במסגרת 14 יום ולומר שלא חובר לחשמל כי גם המכשיר הקודם היה
תודה .
.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר