היי,
אם בעל עסק מציע לי עקב מוצר תקול פעם אחר פעם כשמוחלף לאחר אחת מהחלופות:
* הערה מדובר במוצר חשמלי
1. לרכוש מכשיר מדגם אחר בתוספת כסף
2.לקבל שוב מכשיר חלופי זהה מאותו חברה ודגם. ( אני מצין בפניך שלא נתנו את המכשירים התקולים לבדיקת טכנאי שלהם אלא מציעים לי להחליף למכשיר חדש בכל פעם כשיש בעיה.
3. לקבל זיכוי אבל הזיכוי איננו ניתן בכתב אלא נעשה במחשב ובו זמנית עליי לקחת מכשיר אחר כלומר חזרנו לאופציה א'.
אין אופציה לקחת זיכוי ולחזור נניח עוד שעתיים אחרי מחשבה ולקנות מוצר.
כמו כן נאמר שהמוצר יקנה בסניף שלהם כאשר אנחנו מדברים על מוצר שנקנה ברשת עם מספר סניפים בארץ והקניה כמובן לא נעשתה באילת.
מה החוק אומר האם סעיף 3 קביל?
האם אני חייב לקיים את סעיף 2 במידה ואני לא מעוניין בדגם אחר ראה סעיף 1?
אשמח להנחיות.
אגב המוצר התקול אצלי למרות שאני משלם עליו בתשלומים.
האם כדאי שישאר בחנות כי גם כך הוא איננו בר שימוש וזאת על מנת שלא יבואו בטענות אח"כ .
האם כדאי שטכנאי חיצוני יחווה חוו"ד שתקול או שאין טעם כי גם ככה הם אלו שהציעו לי ויזמו להחליף את המוצר התקול וההצעה לא באה ממני.
שלום,
חנות לא חייבת להחליף לך מוצר חשמלי ו\או לבטל עסקה בשל מוצר חשמלי שהתקלקל ולכן אם החנות הציעה לך הצעה, אתה רשאי לקבלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
סליחה?
חנות חייבת! אם קנית מוצר והוא תקול, לא מגיע לך תיקון או החלפת מכשיר במסגרת אחריות שנה?
אם כמה פעמים החליפו לך ושוב גילת שהמוצר תקול, מה אז? כל פעם אחזור לחנות להחלפה זה נשמע הגיוני?
אשמח לתובנות חדשות אם יש.
תודה
אני מדגיש רכשתי מוצר תקול/ פגום
ראה לעיל:
תשובה לשאלתך חיים איציקובסקי, עו" 23/8/2015 10:25
בגדול יש 2 דרכים לבטל את העיסקה. אפשרות אחת לבטל את העסקה בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ובתנאי שהמקרה עומד בתנאיי החוק. (במקרה אותו אתה מציג המקרה שלך לא עומד בתנאיי החוק). אפשרות שניה ביטול עסקה בשל הפרת הסכם, קבלת מוצר תקול, אי קבלת המוצר ועוד. במקרה ותצליח להוכיח כי האוזניות שרכשת מהחנות היו תקולים מלכתחילה, תוכל לבטל את העסקה מכוח דברים אלה.
שלום,
יש הבדל בין 2 המקרים.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר