שלום,
אז לפני בערך חודשיים הגעתי עם מעור זמש של חברה ידוע לאחד הסניפים שלהם בארץ ע"מ לקנות ערכת ניקוי עבור הנעל. ידעתי מראש מה אני רוצה ומה אני צריך, אבל בעצת המוכר רכשתי מוצר נוסף שאני לא בדיוק יודע מה הוא עושה למעט מה שהמוכר סיפר לי. אותו מוצר פגע לי בנעל והשחיר אותה.
חשוב לציין שעל המוצר לא היה רשום שום דבר בעברית, וכל הידע שלי הסתכם בזה שהמוכר המליץ על זה.
בכל אופן, לאחר שהשארתי את הנעל בחברה ע"מ שיבדקו זאת, הוצע לי שובר על סך 50% על פריט אחד בחנות. הסברתי שאני לא מעוניין, והתעקשתי על שינקו את הנעל או יביאו לי נעל מקבילה חדשה. הם מנגד ביקשו חשבונית על הנעל.
חיפשתי את החשבונית, ובאמת שלא מצאתי אותה. לא יודע איפה רכשתי את הזוג הזה.
החברה טוענת שאינם יכולים לפצות אותי מכיוון שאין לי את החשבונית רכישה של הנעל. מדובר על נעל בת שנתיים בערך, במצב שלא נופל מנעל חדשה. ננעלה מס' פעמים בודדות.
בגדול השאלה שלי היא כזאת, האם מותר להם לעשות את זה? מה החוק אומר במקרים כאלו?
אשמח לכל הכוונה ויעוץ.
תודה
שלום,
עליך להוכיח לחנות שאכן רכשת את הנעליים ממנה כדי שתוכל לקבל פיצוי ו\או החלפה של המוצר. כדי להוכיח לא חייבים חשבונית (שהרי זה קרה לפני שנתיים) אבל עליך להציג לפחות ראשית ראיה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
קודם כל תודה על התגובה המהירה!
דבר שני, הנעל לא נרכשה דרכם, למרות שהם היבואנים של המותג הזה. הפריט שפגע לי בנעל נרכש דרכם, ועבור הפריט הזה יש לי את כל החשבוניות.
האם ההחלפה של הנעל דורשת חשבונית מצידי? הרי יש לי את הפריט הפגום, ואחרי כל המחוות של ה-50% אחוז הם כן מכירים בזה שזה נעשה באשמתם.
שלום,
כן כדי להחליף את הנעל עליך להציג חשבונית.
באם יש לך את כל הראיות המתאימות להוכחת טענותיך אתה רשאי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר