שלום רב,
שמי אלה בוסקילה, אקדים ואומר שיצאתי לחופשת לידה בחודש אוקטובר ורציתי לנצל את הזמן הנ"ל עבור לימודי איפור ובתאריך ה- 22/11 ניגשתי לפגישת ייעוץ בבית הספר לאיפור "ירין שחף" בתל אביב. נרשמתי לקורס איפור שהתחיל בתאריך ה- 23/1/2018. שילמתי דמי הרשמה של כ- 350 ש"ח ובמהלך הסופ"ש ביררתי עם אמי האם תוכל לשמור על בתי כשאלך לקורס. הקורס הוא ימי שלישי בשעות הערב מ-18:00-21:00 בתל אביב ובעלי עובד במרכז ומגיע הביתה מאוחר ולכן לא יכול היה לשמור על הילדה, לכן נאלצתי להיעזר באמי. לאחר שאמי הודיעה לי שתוכל לשמור על הילדה שוחחתי טלפונית עם נציג בית הספר ביום ראשון ה- 26/11 ושילמתי להם את מלוא הסכום כ-7000 ש"ח עבור הקורס ומזוודת איפור. בתאריך ה- 14/1הודעתי לבית הספר שלא אוכל להגיע לקורס מכוון שאמי לבסוף לא תוכל לשמור על הילדה ואין ביכולתי להשאירה אצל אף אחד ולכן אין לי ברירה אלא לבטל ואבקש לקבל החזר מלא על הסכום. בית הספר השיב בשלילה בטענה שעברו 14 יום מיום התשלום וניתן לבטל עסקה רק עד 14 יום מביצועה ולכן איני יכולה לקבל החזר. העניין היה נשמע לי לא הגיוני מכוון שלא נכחתי באף שיעור ולא קיבלתי אף מוצר ממזוודת האיפור ומדובר בסכום כסף גבוה מאוד כ- 7000 ש"ח! לאחר שיחות רבות ושליחת מכתב ע"י עו"ד בית הספר הציע להחזיר לי חצי מהסכום ולשמור את החצי השני לפקודת בית הספר או לשימוש עתידי שלי לצורכי לימודים עד סוף שנת 2018. טרם החזרתי תשובה לבית הספר בנוגע לאופציה שניתנה לי וחצי מהסכום עדיין לא הופקד אליי חזרה, מן הסתם שסכום של כ-3500 ש"ח שימצא ברשותם הוא סכום לא מבוטל שישמש אותי מאוד לתשלומים שונים וכאימא לילדה קטנה אני צריכה כל שקל.
אבקש לדעת האם מבחינה משפטית ניתן להגיע איתם לבית משפט או שהסכום של כ- 3500 ש"ח אבוד?
תודה רבה מראש על התשובה,
אלה
שלום,
החוק קובע (תקנות הגנת הצרכן - ביטול עסקה) :
לרכישת שירות כאמור בפרט 8 ו-9 לתוספת (קורסים)– בתוך 14 ימים מיום עשיית ההסכם ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות, קודם למועד תחילת השירות;
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום,
האם התשובה היא שלא ניתן לעשות דבר וההצעה שנתנו לי היא הטובה ביותר לאור הסיטואציה?
שלום,
הצגתי בפניך את החוק.
בהחלט ניתן לפנים משורת הדין לפנות לחברה, לנהל מו"מ ולנסות להגיע לתוצאה אחרת.
באם את מעוניינת בסיוע משפטי בעניינך, את מוזמנת לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר