בתאריך 16.3.18 רכשתי סלון ומיטה מחברת ליבינג רום בחיפה, במעמד החתימה על ההזמנה הובהר למוכר כי אין לייצר את המוצר כי אספקתו דרושה לעוד כ 4 חודשיים, הסיכום היה כי אתקשר למוכר חודשיים לפני המועד בו אני מעוניינת לקבל את המוצרים ורק אז יועברו המוצרים לייצור, עוד סוכם באותה עסקה כי כל עוד לא נשלחו המוצרים לייצור לרשותי עומדת האפשרות בהחלפת הדגם או הבדים וכך כם נרשם על גבי ההזמנה ("לא לייצר עד שהלוקחה מבקשת").
יום לאחר מכן כבר הודעתי לבעל החנות כי אינני מרוצה מהסלון ואני מעוניינת להחליפו, בדגם אחר המוצג בדף הפייסבוק שלהם, משהגעתי לחנות לבחון את ההחלפה הסכומים היום הרבה יותר גבוהים ולא תואמים לצרכיי לכן הוחלט כי בנתיים הפריטים יישארו כפי שרשום בהזמנה אך עדיין לא ירדו לייצור עד שאתקשר.
ביום 12.4 הגעתי לחנות ובקשתי לבטל את העסקה, המוכר טען שעלות הביטול כרוכה ב 35% מערך העסקה. כששאלתי אותו בעבור מה עליי לשלם סכום כזה גבוה כאשר מצד החנות טרם נעשתה עבודה כלשהי, הוא רק אמר על כך את חתומה בהזמנה.
הסברתי למוכר כי אני מוכנה לשלם דמי ביטול הגיוניים, ולא מופקעים כפי שהמועצה לצרכנות מאשרת והם עד 100 שקלים והוא מצידו סירב לשמוע.
האם ההסכם האחיד עליו אני חתומה ובו מצויין כי עליי לשלם 35 אחוז מערך העסקה תקף במקרה זה? למרות שניתן לטעון כי הזמנתי מותנת באישורי לייצור הריהוט? האם יש ביכולתי להסתמך על חוק הגנת הצרען בסיטואציה זו?
תודה רבה.
שלום,
חסרים לי פרטים רבים כדי שאוכל לענות על שאלתך.
כמו כן יש לעיין בהסכם (המורכב) ביניכם כדי ללמוד מהחוזה למה התכוונתם.
בכל מקרה - בהתאם לחוק - כל עוד לא החל ייצור הריהוט ו\או מדובר על ריהוט שאינו בהזמנה מיוחדת, ניתן לבטל את העסקה בהתאם לקבוע בחוק - תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר