היי, רציתי לבדוק אם יש מה לעשות בעקבות הסיטואציה הבאה שחוויתי עם חברת חשמל:
עיינתי בפירוט האשראי שלי וממש במקרה הסכום ששולם לחברת החשמל הרגיש לי חריג.
התקשרתי אליהם במשך 3 ימים ברצף כמה שיחות ביום מפני שרציתי לברר על שם איזה חשבון נעשה החיוב, שלא היה על החוזה שלי, במחשבה שאולי אמא שלי התבלבלה או שזה חשבון מדירה קודמת. בימים אלו ביליתי את רוב הזמן בהמתנה על הקו לחברת חשמל.
הם כל הזמן אמרו שלא יכולים לעזור לי ושמחלקת חשבונות יחזרו אליי, ואני התעקשתי שיחזרו אליי בקרוב כי אני צריכה לבטל את האשראי אם זה פרטים שנגנבו.
בסופו של יום לא היה עם מי לדבר, וכמובן שעד עכשיו חברת החשמל עוד לא חזרו אליי. התקשרתי היום שוב לישראכרט (ביקשתי גם מהם לפתוח בירור על העיסקה הזו) והם אמרו לי שהאשראי שלי זוכה, שהם ביררו מול חברת החשמל והתברר שהת"ז והתוקף שהוזן בתשלום האינטרנטי אינו תואם את הפרטים שלי. רק המספר אשראי.
העניין הזה מקומם במיוחד לנוכח העובדה שאני זוכרת שסבתא שלי ז"ל לא פעם הייתה משלמת אשראי גבוה באופן לא הגיוני ופשוט לא היתה לה את היכולת לעבור הוצאה הוצאה ולוודא שהכל אכן בוצעה על ידה. דווקא האנשים שגם ככה הכי קשה להם, הם אלה שמשלמים את המחיר על טעויות רשלנות כאלה.
הרי כולנו משלמים חשבון חשמל, וגם סיכוי סביר שאם הייתי טיפה פחות מרוכזת החיוב לא היה מעלה אצלי סימני שאלה.
אני חושבת שהאחריות המינימלית שנדרשת בתשלום אינטרנטי, במיוחד בחברה כה גדולה שמשרתת את כל אזרחי ישראל, היא לנהל בקרה חסרת פשרות על התאמת פרטי המשלם והאשראי למספר הכרטיס.
הייתי שמחה יודעת אם יש מה לעשות בנידון.
תודה רבה מראש
שחר
שלום,
תחילה- אלו ראיות יש לך להוכחת טענותיך ?
באם חברת חשמל התרשלה ובשל רשלנותה נגרם לה נזק, את רשאית להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר