שלום,
נרשמתי לקורס מסויים שהתחיל בינואר השנה ובגלל לוח זמנים צפוף נאלצתי לעזוב אותו (עברו פחות משליש מהשיעורים). לאחר שדיברתי עם מנהל הקורס, הוא הסכים לדחות לי את הקורס למחזור הבא שמתחיל באפריל. בסופו של דבר בעקבות נסיעה לא צפויה לחו"ל, הודעתי 19 ימים לפני פתיחת המחזור הבא שהתחיל באפריל שאני מבקשת לבטל את הרשמתי ולא להשתתף כלל בקורס. בחוזה עליו חתמתי קיים סעיף ביטולים בו כתוב שבמידה ותלמיד יבטל את לימודיו עד לתום קיום שליש מהמפגשים שהיו בקורס, ישלם התלמיד דמי ביטול בסכום השווה ל-40% מהמחיר המלא ששילם התלמיד בגין הקורס.
השבוע, כמעט 6 שבועות לאחר שהודעתי במייל על פרישה כללית מהקורס ובקשה להחזר כספי של 60% מהמחיר כמו שעולה מהסעיף בחוזה, קיבלתי הודעה מהקורס שאני לא רשאית לקבל החזר כספי בכלל, זאת משום ששוריינו עבורי מקומות ב-2 הקורסים (מקום 1 בקורס אפריל ועוד 2 מקומות בקורס ינואר, בו יש כיתת בוקר, כיתת צהריים וכיתת ערב, ואני הייתי בכל יום בכיתת צהריים, חוץ מימי חמישי שבו הייתי בכיתת ערב (הנושא תואם ביחד עם הנהלת הקורס בשל לוח זמנים צפוף, והיה בהסכמתם המלאה)).
האם זאת סיבה מספיק טובה לא לתת לי את ההחזר הכספי שנובע מסעיף הביטולים בחוזה?
מה אני יכולה לעשות במצב כזה?
יש לציין שבחוזה לא כתוב כלום על כך ששריון יותר ממקום אחד בקורס מבטל את סעיף ההחזר הכספי, ולא נאמר לי על כך דבר.
אשמח לתשובה,
תודה.
שלום,
בהתאם למתואר את זכאית לקבל החזר כספי כפי שקובע ההסכם.
אין רלוונטיות ליתר הדברים שנאמרו לך.
אני מציע לפנות למקום הלימודים באמצעות מכתב התראה מעו"ד על מנת לקבל את כספך בחזרה.
אפשרות נוספת הגשת תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר