היי, בתאריך 12.5 הזמנתי שתי טיסות פנים בתוך ארה"ב של חברת יונייטד איירליינס דרך אתר "אליס" לחודש נובמבר. בתאריך 13.5 שלחתי מייל ובו ביקשתי לבטל את שתי הטיסות, קיבלתי מייל חזרה מחברת אליס כי אין אפשרות ביטול בטיסות האלו וכי החיוב על הביטול הוא הסכום במלואו. ערכתי בדיקה עם המועצה להגנת הצרכן והבנתי כי אני אכן עומדת בתנאים של חוק הגנת הצרכן וזכותי לבטל בקנס של 5 אחוז או 100 שקלים. שלחתי זאת לאליס וטענתם היא כי מאחר והטיסות הינן טיסות פנים בתוך ארה"ב החוק לא חל עליהם, על אף שההזמנה בוצעה במלואה דרכם, כמו כן התשלום. הם טוענים כי הם מוגנים לחלוטין מבחינת החוק ואף שלחו לי סעיף מסוים, סעיף 9 (8) שאומר "...שרותי הארחה, נסיעה חופש ובילוי למעט אם מתבצעים במלואם מחוץ לישראל..." אך אין התייחסות לגבי הזמנה מחברה ישראלית.
אשמח לעזרתכם.
שלום,
פניתם לקבלת ייעוץ משפטי מהמועצה להגנת הצרכן שזה הגורם הרלוונטי בכל הקשור לתחום הגנת הצרכן. אין צורך לפנות לעו"ד פרטי (ולעשות סקר מידע).
קיבלתם את התשובה. כעת עליכם להחליט האם אתם מעוניינים להגיש תביעה לצורך ביטול העסקה.
ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הבנתי. הכוונה שלי הייתה האם יש הגיון בטענה של אליס? לפי הסעיף שהם שלחו לי זה נראה שכן אבל המועצה להגנת הצרכן לא מכירה את הסעיף הזה...
שלום,
המועצה להגנת הצרכן היא היוזמת של החוק (חוק הגנת הצרכן ותקנות הגנת הצרכן) והגוף האחראי לאכיפה. לא יכול להיות שהמועצה להגנת הצרכן אינה מכירה את הסעיף.
אשמח אם תציג בפניי מסמך שבו המועצה להגנת הצרכן אינה מכירה את החוק שהיא בעצמה יזמה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר