שלום.
אני לא בטוח אם בחרתי את הנושא הנכון, אבל אני מקווה שכן כמו כן מדובר במקרה קצת מסובך אז אנסה להסביר את עצמי בצורה הטובה שאפשר.
לפני כחודשיים וחצי התחלתי לעבוד בתור משווק של איביי (שיווק שותפים אם שמעתם), העקרון הוא כזה, אני בוחר מוצר לפרסם כרצוני, מקבל קישור משלי על המוצר, וכל מי שנכנס מהקישור שלי ורוכש כל דבר, לא רק את המוצר שביקשתי אלה ממש כל דבר באיביי ב24 שעות הקרובות אני מקבל עליו עמלה, שהעמלה משתנה ממוצר למוצר.
יום אחד לפני כשבועיים אני מסתכל בדוחות החודשיים שלי ומופיע לי מינוס של 86$ דולר, היה לי נראה קצת מוזר העניין, אני יודע שאפשר להופיע שם מינוס במקרה שמישהו מחזיר או מבטל הזמנה שהרווחתי עליה עמלה, אבל זה היה מינוס גבוה באופן חריג והיה לי רק יום אחד שהגעתי לסכומים האלה באותו יום, הבעיה הייתה שזה מכמה מוצרים שונים ביחד, וגם יותר מחודש לפני המקרה של המינוס,(מה הסיכוי שיותר מ10 הזמנות שונות יוחזרו בדיוק באותו יום) , בכל מקרה פניתי אליהם והם אמרו לי שזה הגיוני שדבר כזה קורה ואכן הפנו אותי ליום היחידי שקרה יותר מחודש לפני שבו הרווחתי סכום העולה על 86$, כמו כן הם אמרו במפורש: סכום שלילי תמיד יהיה קטן או שווה לסכום שכבר הרווחתי,הגיוני סך הכל.
סבבה הכל טוב, שבועיים אחרי זה פתאום אני מגלה שבאותו יום שהופיע לי מינוס 86$ דולר לפתע מופיע מינוס 518$ !!! שזה כבר הרבה מעבר לכל מה שאי פעם הרווחתי שם ביחד. כעקרון פניתי אליהם באופן מידיי ועדיין לא קיבלתי הסברים בנושא (כבר שלושה ימים).
עכשיו כל הגורמים והסימנים מצביעים על זה שזו טעות במערכת, אבל אז עולה השאלה הבאה :
המערכת לא שקופה בכלל, כלומר אין לי שום דרך להגיע למידע אודות איזה מוצר נמכר? כמה ממנו נמכרו? מי קנה? דרך איזה ספק? וכמובן אותו דבר לגבי מוצרים שחזרו.
עכשיו אם הייתה טעות במערכת עם המינוס 518$ איזו דרך יש לי לדעת שזו לא הטעות היחידה? במקרה הזה גיליתי אותה רק כי זה סכום חריג במיוחד, אבל מי מבטיח לי שמתי שהרווחתי לדוגמא 10$ זו לא גם טעות ויכלתי להרוויח 40$, איך אפשר לסמוך על מערכת כל כך לא שקופה שיכולה בקלות לרמות את השותפים בסכום של מיליוני דולרים? איך אני אמור לעלות על טעויות אחרות שהם מבצעים בסכומים שהם לא חריגים?
האם יש במקרה זה טענות מספקות לתביעה ייצוגית כנגד איביי ?
שלום,
1. אני מכיר את כל הפעילות המדוברת ואני מניח שאינך עובד של חברת איביי ועל כן אין לך עילת תביעה כנגד חברת איביי (תקן אותי אם אני טועה).
2. תביעה ייצוגית הינה תביעה המייצגת קבוצה של נפגעים. הכיצד אתה יכול להגיש תביעה ייצוגית כאשר אתה הנפגע היחיד. אתה צריך לפחות עוד כמה נפגעים במקרים זהים כדי להגיש תביעה ייצוגית.
3. אני מציע לך להפנות את שאלתך לפורום המתאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
1) אם לבצע פעולות שתורמות לאיביי ולקבל על כך תשלום לא נקרא עובד אז מה כן?
גם אם זה לא עונה על ההגדרה היבשה של עובד חברה, זה לא מונע ממני להגיש תביעה כנגד איביי, אולי הסיבה שלי לא מספיק אבל זה שאני לא עובד חברה לא מונע ממני.
2) כל הטענה שלי מתבססת על כך, שמצאתי טעות במקרה יחיד שהסכום בו היה מאוד חריג ולכן התגלתה הטעות אבל אין שום דרך שבה אני יכול לסמוך עליהם שבשאר המקרים בהם הסכומים לא היו חריגים, לא מדובר בטעות, כלומר הטעות הזאת שהתגלתה מעלה תהיות לגבי כל סכום שנרשם שם, על כל סכום ששולם לכל משווק, כלומר יש פה מקרה רב נפגעים. העילה לתביעה היא לא כנגד המקרה היחיד היא כנגד חוסר היכולת לדעת את האמת לגבי כל המקרים בהם הסכומים לא חריגים וכך בעצם נותר לאיביי פתח עצום לרמות ואותי ועוד אלפי אם לא עשרות אלפי משווקים שלה. כמו כן בתביעה ייצוגית מספיק גורם אחד שפונה בשם כולל.
3) התחלתי את הפניה בכך שאני לא בטוח שמדובר בנושא הנכון, אולי לא הייתי מספיק ברור אך הכוונה הייתה שאיני בטוח שאני כותב בפורום המתאים, לכן אשמח לדעת מה הפורום המתאים בנושא זה.
תודה, רועי יחזקאל
שלום,
פורום תביעות ייצוגיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר