שלום...עמותת תנו לחיות לחיות, ממנה אימצתי לפני חצי שנה גורת כלבים, דורשת ממני לבצע עיקור לכלבה, תנאי שהיה בחוזה האימוץ עליו חתמתי, בלית ברירה, במעמד האימוץ. בינתיים, לאחר שחקרתי בנושא גיליתי שהעיקור יכול להוביל לתופעות לוואי התנהגותיות ורפואיות. אציין, שאין בכוונתי לזווג את הכלבה ואין אני מעוניין בגורים. ניסיון עבר שהיה לי עם כלבים קודמים לימד אותי שניתן להיות בעלים אחראי, בלי מאמץ מיוחד, ולמנוע מצב של הריון וגורים לא רצויים, והכנסת הכלבה לניתוח הוא ממש לא הכרחי בעיני. אין לי בעיה להתחייב שאכן לא יהיו הריון וגורים לא רצויים.אולם, העמותה מתעקשת שאבצע את העיקור, ואף שלחה מכתב המאיים בסנקציות משפטיות הכוללות: קנס של 5,000 ש'ח, חיובי בהוצאות משפטיות במידה ויתקיים משפט ואף מאיים לדרוש את החזרת הכלבה.אשמח לקבל ייעוץ כיצד עלי לפעול...כיוון שבמכתב היה אולטימטום לביצוע העיקור חשוב מאוד שאקבל את הייעוץ מוקדם ככל האפשר...אני זמין בטלפון 052-7070548...אודה לתשובתכם.
שלום,
תחילה אציין כי אני מפריד בתשובתי בין התחום הרפואי/התנהגותי (אינני וטרינר) לבין ההסכם עליו חתמת (אני עו"ד).
בהתאם למתואר התחייבת בהסכם בכתב לפעול בצורה מסויימת וכעת עליך לקיים את ההסכם שאחרת אתה מפר הסכם ואז יוטלו עליך סנקציות כפי שאתה מתאר.
ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר