שלום רב,
הגשתי לתיקון במסגרת האחראיות מחשב נייד של חברת אפל למעבדה הרשמית והבלעדית שנותנת שירות במסגרת האחראיות על מוצרי אפל בארץ.
המחשב נמסר לתיקון בתאריך 11.4.18
ונכון לתאריך היום נמצא ברשותם 50 יום כשהוא לא מתוקן וללא צפי לתיקון.
טענת המעבדה שאין ברשותם את החלק הנדרש והם מצפים להזמנה מחברת אפל העולמית.
אני פונה אל המעבדה אחת לשבוע על מנת לשאול אודות הסטטוס ומקבל את אותה התשובה - "החלק לא הגיע, אין לנו תשובות לספק"
ביקשתי לדבר עם אחראי על מנת לקבל תשובות והם התחייבו פעמיים שמנכ'ל או מנהל החברה יתקשר אלי ומעולם לא קיבלתי שיחה.
המעבדה מצידה לא מציעה שום פתרון חלופי ושום צפי זמן לתיקון המחשב.
בנוסף זמני המתנה במענה הטלפוני שלהם מעל 20 דקות ובהרבה מהמקרים הם לא עונים כלל.
יש לציין שהמחשב הוא כלי העבודה שלי משמש אותי ללימודים ולעבודתי כעצמאי, זמן התיקון הארוך פגע בי בלימודים ובהכנסה.
הסיפור שאינו נגמר גרם לי לעצבים רבים, תסכול וייאוש.
כמו כן פניתי לחברת אפל העולמית על מנת לברר אודות המשלוח או המשך טיפול - התגובה שקיבלתי הינה שתיקון המוצר הוא באחראיות המעבדה החיצונית ואין באפשרותם לעזור.
מה ניתן לעשות ?
האם יש זמן הקבוע בחוק עבור תיקון במסגרת האחראיות?
האם אני זכאי לפיצוי?
שלום,
1. זמן תיקון של 50 יום אינו סביר, גם כאשר ממתינים לחלקים מחו"ל. כיום חלק שנשלח מחו"ל מגיע לארץ בתוך מס' ימים בודדים.
2. אני מציע תחילה לפנות לחברה באמצעות מכתב התראה לפני תביעה לצורך טיפול משפטי בעניינך וקבלת פיצויים או להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר