שלום!
יש לי אופנוע בבעלותי ובינואר האחרון מכרתי אותו בהסכם זכרון דברים.
האופנוע עמד תקופה ארוכה (שנתיים בערך) והיה בלי שני טסטים כי היה דרוש תיקון ולי לא היה כסף.
מכרתי אותו בהסכם זכרון דברים לאדם שטען שהוא מתקן רכבים ישנים ויקח לו חודש בערך עד שיתקן ונעביר בעלות.
החוזה נכתב ב7 לינואר האחרון בניסוח מאוד מינימלי וזה הניסוח:
"זכרון דברים:
הואיל והמוכר מצהיר ומתחייב כי הינו הבעלים הרשום של רכב מסוג אופנוע תוצרת יסאנג מס' רישוי ***** שנת יצור 2007 טני אחראי על האופנוע סימון פרץ מס' ת.ז ****** מוכר ל*שם הקונה* מס' ת.ז
המוכר סימון מתחייב כי אין עיקולים או שיעבוד או קנסות
הקונה *שם הקונה* לוקח אחריות שלמה על האופנוע לאחר הטיפול והשיפוץ והטסט
צילום רישיון נהיגה שלי ושל הקונה וחתימות."
אני יודע שעשיתי טעות שחיפפתי בניסוח, לצערי ובתמימותי סמכתי על האיש.
האופנוע עדיין לא עבר לבעלותו כי הוא כל הזמן דוחה אותי ומספר לי סיפורים.
בנוסף לכך, האופנוע היה מעוקל בחניון אצל המשטרה לתקופה של חודש (לטענתו כבר הוציא ושילם את החוב) ממאי האחרון עד לחודש הנוכחי (יוני) ולפי הבנתי יצא חוק שאני חייב לשלם את אגרת הרישוי בטסט הקרוב אחרת יערבו הוצאה לפועל והוא יודע וכל הזמן מספר סיפורים כמו "שבוע הבא" או "אין לי כסף לשלם על הטסט, תשלם ואחזיר לך בתשלומים" ועוד..
השאלה שלי היא:
מה אני יכול לעשות בנידון?
האופנוע שייך לי ובאחריותי ומותר לי להחזיר אותו לעצמי לפי החוזה? אני יכול לבטל את החוזה? אני יכול להכריח אותו להעביר בעלות? לתבוע? מה הזכויות שלי?
שלום,
אתה צריך להחליט מה אתה רוצה ולפעול בהתאם.
אני מציע לך תחילה לפנות לעו"ד על מנת שעוה"ד יסייע לך לפתור את הסאגה
אפשרות נוספת לפנות לבית המשפט על מנת לזה יורה על העברת בעלות ו\או יסיים את הסכסוך ביניכם.
אתה מוזמן לפנות אליי באם אתה מעוניין בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר