שלום,
לפני זמן מה אקספון הגיעה לפשרה בתביעה ייצוגית בתיק ת.צ. 3431-08-15.
מבדיקה שלי אני נכלל בחברי קבוצת הזכאים כהגדרתה (אך לא ברשימת חברי קבוצת הזכאים אשר צורפה להסכם הפשרה) אך לא קיבלתי את האמור בהסכם הפשרה.
פניתי לפניות הציבור באקספון, ענו לי תשובה לקונית ולא עניינית לדעתי, חזרתי אליהם מספר פעמים אך הם לא עונים לי.
ביקשתי גישה למידע שאגור עלי במאגר המידע שלהם בהתאם לסעיף 13 לחוק הגנת הפרטיות אך לא נעניתי (מה שלדעתי אמור להוכיח מעל לכל ספק שאני בחברי קבוצת הזכאים).
1. האם יש מקום לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות?
2. האם יש לגשת למשטרה (בזיון בית הדין, תצהיר כוזב, סירוב לתת גישה למאגר...)?
שלום,
כיוון שאין לפניי את כל המידע והראיות בעניינך אענה בכללי :
באם הוגשה תביעה ייצוגית בגין עניין מסוים ובמסגרת תקופת זמן מסויימת (בדומה למקרה שלך) ולא התנגדת, אזי אתה נכלל בקבוצה (היה עליך להתנגד) ועל כן אין מקום להגשת תביעה (כיוון שאתה חלק מהקבוצה).
2. המשטרה לא אחראית על דברים אלה. המשטרה עוסקת בנושאים פליליים ולא אזרחיים. המקרה שלך הוא אזרחי ולכן עליך לפנות לעו"ד.
ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אני לא הגשתי את התביעה הייצוגית ורק במקרה ראיתי אותה אך לדעתי על פי הסדר הפשרה עלי להכלל (לפי הגדרת קבוצת הזכאים), אך להסדר הפשרה יש נספח שמכיל את רשימת הזכאים ואני לא מופיע שם.
כרגע אני שוקל לתבוע את אקספון בבית משפט לתביעות קטנות בעון הנזיקין.
למיטב הבנתי הסדר הפשרה קיבל תוקף של פסק דין.
האם יש צורך גם לבקש מינוי בודק?
אם לצורך הסדר הפשרה הוגשו לכאורה תצהירים כוזבים ואקספון לא מילאה לכאורה את חובתה על פי הסדר הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין, מי אמון על האכיפה של זה?
שלום,
בכל הקשור לתביעה הייצוגית עליך לפנות למשרד עורכי הדין שייצג.
אין לי סמכות לדבר בשמם, בטח כאשר אינני מכיר את החומר.
לאור תיאוריך פשוט תגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר