רכשתי מוצר מרשת מוכרת. החברה גבתה חלק מהסכום באמצעות כרטיס אשראי (תשלום ראשון)
לאחר עשרות נסיונות לקבל את המוצר נאמר שהוא אינו במלאי. מדובר בעסקת מכר טלפונית מרחוק. פניתי מספר פעמים למועצה לצרכנות אך דבר לא נעשה בנושא.
בקיצור החלטתי לגשת לבית משפט לתביעות קטנות.
1. האם יש לי סיכוי לקבל את כספי חזרה?
2. היכן עליי להגיש את התביעה. אני גרה בירושלים.
3. האם בית המשפט לתביעות קטנות נמצאת עכשיו בפגרה? אם כן מתיי יחזרו לעבודה סדירה? ומהם הימים והשעות לגשת לפתוח תיק אצל הפקיד/ה.
תודה ויום מקסים.
שלום,
להלן תשובות לשאלותיך :
1. בהתאם למתואר לא זו בלבד שאת זכאית לקבל כספך בחזרה, חוק הגנת הצרכן קובע פיצוי ללא הוכחת נזק נוסף של עד 10,000 ש"ח.
2. ישנם כללים ברורים ומסוימים לגבי מקום הגשת התביעה. ראי לעניין זה תקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי
3. בתי המשפט לתביעות קטנות אינם יוצאים לפגרה (לעומת יתר בתי המשפט), אך שעות הפעילות משתנות. בטרם את ניגשת לבית המשפט פשוט תרימי טלפון לבירור שעות פעילות או תבדקי באינטרנט (אתר בתי המשפט).
4. בטרם את מתחילה בהליך משפטי אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד בעניין. לדעתי ומניסיוני ניתן לפתור את הנושא ללא התערבות ערכאות משפטיות. לתביעה קטנה יקח כשנה עד שתתברר.
ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ניסיתי ליצור עמך קשר אך לא נענתי. אשמח אם תיצור עימי קשר נוסף. המשך יום טוב.
שלום,
אני זמין בטלפון ומקבל שיחות.
כנראה שלא התקשרת למספר הנכון.
אין לי את הפרטים שלך כדי ליצור קשר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר