שלום...בחודש נובמבר 2017 אימצתי כלבה מעמותת תנו לחיות לחיות...במעמד האימוץ הוחתמתי על כך שאני מתחייב לעקר את הכלבה...וחתמתי בלית ברירה.בתחילת חודש יוני קבעתי תור לעיקור הכלבה עקב לחץ של העמותה, אולם יומיים לפני התור היא התייחמה ולא היה ניתן לעקר אותה במשך חודשיים. כעת קבעתי תור חדש לתחילת חודש אוקטובר...עקב טרדות אחרות שלא מאפשרות לי לעשות זאת כעת...אולם העמותה ממשיכה להטריד אותי ושלחה לי מכתב בו היא דורשת לעקר אותה בתוך שבועיים ולא תתבע אותי. אציין שבהסכם האימוץ דורשת העמותה סכום של 5000 ש'ח במידה והכלבה לא תעוקר או אף החזרת הכלבה לעמותה. במכתב אותו שלחה העמותה היא טוענת שאני מסרב לעקר...טענה שקרית, שהרי נקבע לכלבה תור לעיקור בתחילת אוקטובר. שאלתי מה ניתן לעשות מול ההטרדות הבלתי פוסקות של העמותה?במידה ותוגש תביעה האם היא תוגש בבית משפט לתביעות קטנות? תוך כמה זמן אדרש להגיש כתב הגנה? וכמה זמן יכול לעבור מרגע הגשת התביעה ועד לדיון בבית המשפט? אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר בתודה מראש.
שלום,
להלן תשובות לשאלותיך :
(1) באם מבחינתך מטרידים אותך אתה רשאי להגיש תלונה במשטרה ואף להגיש תביעה אזרחית בגין הטרדות אלה.
(2) במידה ועמותה מגישה תביע, התביעה לא תוגש בבית משפט לתביעות קטנות, אלא בית משפט שלום.
(3) הגשת כתב הגנה יש להגיש בהתאם לקבוע בחוק- 30 יום
(4) וזמן דיון נקבע בהתאם ליומן בית המשפט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר