שלום רב,
לפני שבוע קיבלתי מיקסר במתנה ממקום העבודה, בגלל שכבר היה מיקסר דומה, החלטתי לפרסם באתר יד 2 מודעה למכירת הפריט. לפני הפרסום, עשיתי חיפוש כדי לעדת באיזה מדור לפרסם את המודעה, ראיתי שכלל המודעות של פריט הנ"ל פורסמו תחת ייצרן – Ninja. שם המוצר הינו SAMURAI.
בסוף פרסמתי מודעה במדור של הייצרן Ninja בהערות ציינתי את שם והדגם המדויק של המוצר, כולל תמונות של המוצר שצולמו בביתי במחיר של 350 ש"ח, המיקסר מיובא ע"י חבתרת ניופאן ונמכר בארץ במחיר כ-1,000 ש"ח (עפ"י זאפ).
לאחר מספר ימים התקשר אלי קונה, שאל אם קיבלתי את המוצר ממקום העבודה, האם המוצר חדש ולא נעשה בו שימוש ובירר לגבי המחיר. סוכם שהוא יגיע לקחת בערב. בערב הוא אכן הגיע וקנה את המוצר.
לאחר יומיים-שלושה, קיבלתי ממנו טלפון עם טענה שמוצר אינו של חברת NINJA כפי שהיה רשום ביד 2 ודרש את כספו בחזרה. שאלתי אותו אם הוא ראה את דגם ושם המוצר בהערות והוא נענה בחיוב, שאלתי אם הוא נכנס לגוגל/זאפ לברר מה עלותו ומה תכונותיו של המוצר - הוא אמר שלא בדק.
אמרתי שאם מוצר לא נפתח ולא נעשה בו שימוש, אני מוכן להחזיר לו את הכסף. הקונה טוען שלא נעשה שימוש במוצר, אך קופסא נקרעה קליל בפתיחה. ביקשתי ממנו תמונה של הקוספה, בתמונה רואים שקופסה קרועה באמצע ולמטה ונראת מאוד רע (כאילו בעטו בה). הקונה קיבל מוצר חדש בקופסה עם פלומבות, מוצר חדש שלא נפתח כלל.
האם אני מחוייב להחזיר לו את הכסף במצב הנוכחי? המוצר כבר חדש ולא אוכל למכור אותו, בנוסף לא ידוע אם נעשה בו שימוש או כל פעולה אחרת.
אודה מאוד לעזרתכם ועצתכם.
שלום,
באם פרסמת מוצר אך פרסומו נעשה בהטעיה, יהיה עליך לבטל את העסקה ולהשיב את כספו של הקונה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
חיים שלום,
תודה על התייחסות.
הפרסום במדור הלא נכון בוצע בתום לב.
לא כתבתי שמכונה שייכת לייצרן ספיציפי, אלא בוצע פרסום במדור של הייצרן אחר. כמו כן, ציינתי שפורסם דגם של המוצר החשמלי האמיתי וגם פורסמה תמונה אמיתית, בנוסף שלחתי תמונה נוספת לקונה בהודעה, ברזולוציה גבוהה לאחר ששוחחתי עמו.
הקונה כלל לא בדק מה הוא רוצה או קונה וראה מה הוא מקבל. הסכמתי להחזיר לו את הכסף, אבל הוא ככל הנראה השתמש במוצר וגם פגע באריזה המקורית (אריזה קרועה ומודבקת עם סלוטייפ מכל הכיוונים).
מה שיוצא עכשיו, אני כבר לא אוכל למכור את המוצר אלא רק לזרוק אותוב מצב שהוא נראה ובכך אפגע כספית. מוצר נוסף (קיבלתי 2) נמכר בסכום זהה ואדם שקנה אותו ידע שמדובר בייצרן שונה כי בדק לפני כן וחיפש את הדגם הספיציפי.
האם החוק לא מגן גם עליי?
אני לא מסכים שזו הטעיה, כי קונה קיבל מוצר שפורסם, אותו דגם שבתמונה וגם בהערות/תיאור המוצר.
אודה מאוד להתייחסתך,
שלום,
העובדה שהפרסום נעשה בתום לב, לא אומר שהאחריות לא חלה על המוכר שהטעה.
באם לדעתך לא בוצעה הטעייה, אתם רשאים להביא את השאלה לבית המשפט ובית המשפט יכריע בשאלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר