ביצעתי של רכישה של מיטה בסניף של רשת מוכרת בתאריך ב22/8/18. בעבור יום (23/8/18), הגעתי לבטל את העסקה לאחר שהתברר לי שההזמנה עליה חתמתי לא תואמת את זאת שהוסברה לי בעל פה כלל וכלל ומעבר לכך בעיקר בגלל שירות ויחס מחפיר.
מנהל החנות הסביר שאת הקנייה שביצעתי במזומן הנהלת החשבונות תדאג להחזיר לי לחשבון הבנק תוך מספר ימים (הצגתי לו צ'ק לצורך הזיכוי).
עד היום ה3/9/18, לא זוכה חשבוני כלל, בשירות הלקוחות של החברה טוענים שהפנייה אושרה רק היום והזיכוי יכול לקחת עד 10 ימי עסקים.
שאלתי היא האם הדבר חוקי, שהרי יש חוק הקובע על החזר עד ל7 ימי עסקים מביטול העסקה (עברו הרבה יותר ומי יודע כמה עוד יעברו) ומה אוכל לעשות בנידון? בשירות הלקוחות של החברה טוענים שהכל נעשה על פי חוק וזאת המדיניות שלהם. אשמח לעזרתכם, שהרי העיכוב מונע ממני גם לרכוש מיטה אחרת.
שלום,
כפי שאתה כותב - אם יש חוק שקובע החזר עד 7 ימי עסקים אזי החברה אינה פועלת בהתאם לחוק.
חוק הגנת הצרכן מאפשר הגשת תביעה ללא הוכחת נזק עד לסכום פיצוי בסך 10,000 ש"ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
מדבריך אני מבין כי אכן החוק קיים והחברה אינה עמדה בה. כיצד נעשת הגשת התביעה ומה ההליך שיש לבצע? מה הפיצוי שעלי לדרוש בכתב בתביעה?
שלום,
זהו לא המקום להסביר את כל ההליך המשפטי של תביעות קטנות.
לצורך כך צריך לפחות שעה.
הפיצוי הוא סכום הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר