שלום. בחודש פברואר 2018 קניתי קיה ספורטאז חדשה מחברה.
מעולם לא נדלקה לי נורת שמן ולכן השמן לא הוחלף למעט בטיפול 15 שבוצע כמו שעון.
את טיפול 30 אלף ביצעתי באיחור של 12 אלף ק"מ כלומר ב42- .
ביום שישי האוטו נכבה והובהל בגרר למוסך.
ביום שהאוטו נכנס למוסך הוסבר לי כי לא היה שמן כלל ברכב וכתוצאה מכך הממיר הקטליטי בשווי כמה אלפי שקלים הלך ויש להחליפו והאחראיות לא נושאת בטיפול מאחר ולא בוצע טיפול בזמן- נשאתי בהשלכות הדבר והטיפול והחלק שולמו במלואו.
אציין כי ביום הגעתי למוסך נאמר לי שלא היה שמן בכלל ברכב וביום שחרור הרכב המילים שונו והוסבר שהיה שמן אך לא באיכות טובה כתוצאה מכך השתלשלות הדברים הבאים: (מזכירה שלא נדלקה נורה ברכב 2018 שאמור להתריע על כל דבר)
בהמשך- האוטו הוצא מהמוסך ביום שישי בשעת סגירת המוסך ומאותו יום נשמע רעש שלא הכרתי ברכבי- לכן הרכב הוחזר למוסך, מבדיקה שעשו נאמר שהלך המנוע ומכיוון שלא ביצעתי את טיפול ה30 בזמן עליי לשלם 14 אלף שח נוספים. (ימים אחדים לאחר שבוצע טיפול+הוחלף ממיר קטליטי באלפי שקלים)
האם מכיוון שהטיפול לא בוצע בזמן יכול להיהרס גם מנוע וגם ממיר קטליטי? האוטו 2018, חדש, מהחברה. נסענו אמנם לא מעט אך עדיין תוך שמירה על הרכב.
האם זה צירוף מקרים שהחלו רעשים מהמנוע ביום שהוצאנו את הרכב מהמוסך ועליי לשאת בכל העלויות? אשמח לעזרה והכוונה בנושא.
שלום,
קראתי ועליך להפנות את שאלותיך למוסך / מכונאי / איש מקצוע בתחום ולא לעו"ד.
אלו שאלות בתחום מומחיות מוסך ולא עו"ד.
מהיכן עורך דין צריך לדעת האם טיפול שלא בוצע זמן יכול להרוס מנוע ...?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר