שלום, אשמח להפנות 2 שאלות בהמשך לקניית מכשיר מים לפני כשלוש שנים:
1. ביצעתי עסקה במחשב בה הזמנתי את המכשיר "במסלול לשנה" במהלכה לא נרשם שום דבר על הוראת קבע בתום תקופת המסלול. אחרי שנה התחילו לחייב בהוראת קבע את החשבון, ללא ידיעתי. בדיעבד האותיות הקטנות של הארכת המסלול התבצעו אך ורק לאחר התשלום ולא תוך כדי ביצוע ההזמנה ולכן היו חבויות ומוסתרות. עכשיו נכנסתי לאתר שלהם לבצע הזמנה אונליין מחדש ואכן לא רשום בכל תהליך הרכישה שום דבר על ההארכה האוטומטית (והיקרה!) שלהם. האם זה חוקי? זו העלמת מידע חיוני מהלקוח. בנוסף, לא התקשרו אלי אף פעם ליידע אותי שהסתיים המסלול ושמעתה מחייבים אותי (החיוב היה בכרטיס של אחי דרכו קניתי את המכשיר שלא שם לב להוראת הקבע).
2. האם יש חובה לחברה שסוגרים מולה עסקה בהוראת קבע לשלוח קבלה על תשלום למייל? הספק טוען שכל החיובים מפורטים באיזור האישי באתר שלהם ושהם לא מחוייבים להוציא איזשהו מסמך למייל שמפרט את הקבלה / קישור לאיזור האישי. אם הייתי מקבלת מייל בנוגע לחיוב והייתי רואה את החיוב אז כמובן שהייתי מבטלת אותו.
שלום,
1. בהתאם לחוק חל איסור על חברה לחדש מנוי באופן אוטומטי. כדי לחדש מנוי ו\או לגבות ממך כספים נוספים על החברה לקבל אישור מפורש ובכתב ממך.
2. בוודאי. על כל חברה לשלוח קבלה/חשבונית על תשלום. כך קובע החוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר