קניתי אסלה עם ניאגרה (מונובלוק) בחנות גדולה. אספתי את האריזה בעצמי. בחנות המוכרת הציעה לי לפתוח ולבדוק. פתחתי את האריזה והסתכלתי מלמעלה שהכל בפנים. לא ראיתי משהו חריג. אבל בחנות לא הוצאתי את האסלה החוצה וגם אף אחד מהמוכרים לא עשה את זה.העברתי את כל זה בזהירות. הקופסה לא קבלה מכה,שום דבר. אחרי יומיים פתחנו את הקופסה לשם ההתקנה. ברגע שהוצאתי את החלקים ראיתי שצד של האסלה פשוט מרוסק לחתיכות. לא סדק פשוט.
בחנות סירבו להחליף בחינם.אמרו כי המוצר באחריותי ואצלהם הכל נבדק בטרם העברה ללקוח. הם הציעו לי לשלם עד חצי מחיר ולהזמין סט חדש.
אני יודע שבעצמי לא יכולתי לגרום לנזק כזה. אם אסלה התפרקה בצורה כזאת מהרעידה הטבעית של הרכב,אז בטוח היה כבר איזה סדק או משהו אחר.
אבל להוכיח להם אני לא יכול כלום.
אז עכשיו השאלה שלי מי צודק במצב כזה. אולי תמליצו לי משהו. האם יש סיכוי בבית המשפט לתביעות קטנות? או שלא כדאי להתעסק.
אשמח לתשובה
שלום,
בבית משפט נטל ההוכחה מוטל קודם כל על התובע ועל כן עליך להוכיח את טענתך (כי לא אתה הוא זה שגרם לנזקים אלא כך האסלה נרכשה). באם אין באפשרותך להוכיח את טענותיך לא הייתי ממליץ לגשת עם העניין לבית המשפט (כיוון שאין לך ראיות להוכחת טענותיך).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר