שלום
פרסמתי מודעה למכירה של רכבי הפרטי ב YAD2. במשך כל השבוע היו לא מעט שהתקשרו לברר. אני מאזור הצפון אז העדפתי להשאיר את כל הרוכשים הפוטנציאלים בהמתנה במטרה למצוא רוכש מהאזור שלי.
מבין המתעניינים היה רוכש אחד שהתכתב עימי בהודעות טקסט. הוא מאזור המרכז. בהודעה האחרונה בינינו רשמתי לו שייתכן ונוכן לבצע את העסקה בחמישי הקרוב דאז, ושאני אעדכן אותו. הוא הראה רצון להגיע.
אבל עוד באותו היום יצר איתי קשר רוכש אחר מהעיר שלי וכאשר אמרתי לו שיש כמה מעניינים, הוא הציע לי מחיר גבוה יותר. בגלל שאני קצת לחוץ עם כסף, נעניתי והעסקה בוצעה.
ביום חמישי הבחור הקודם מהתכתבות יצר איתי קשר, אבל היות וזה לא היה רלוונטי לא עניתי. כעבור כמה ימים הוא התקשר שוב ממספר אחר ואמר שאני התחייבתי למכור לו בחמישי והעובדה שלא עניתי לו גרמה לו לעומת נפש וטראומה קשה (ככל הנראה מדובר באדם עם בעיה כלשהי). הוא אמר שהוא הגיש נגדי תביעה בבית משפט לטביעות קטנות על הפרת חוזה כתוב בהודעות הטקסט. כמובן שאין שום חוזה כזה מלבד התכתבות רגילה ומענה לשאלות הודות הרכב ומצבו. פרט להבטחה לא רשמית מצידי שאני הודיע לו מתי להגיע בחמישי..
האם יש לו כאן קייס להגשת תביעה? האם זה בכלל נשמע הגיוני לתבוע בנסיבות כאלו?
תודה
שלום,
בהתאם למתואר אין לו עילה משפטית לתביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר