לאחרונה גיליתי שחויבתי ע"י ספק האינטרנט הקודם שלי בכמה מאות שקלים בגין אי החזרת ציוד וזאת לאחר שכבר פניתי אליהם בזמנו בבקשה לאסוף את הציוד, הם הבטיחו לתאם איתי מועד אך לא עשו זאת, לאחר שגליתי את החיוב(10 חודשים מאוחר יותר) פניתי אליהם והם דרשו ממני למסור להם את הציוד בעיר אחרת כיון שאין עמדה שלהם בעיר בה אני מתגורר, סרבתי לכך והתעקשתי שיגיעו לאסוף את הציוד, הם הבטיחו שיצרו עימי קשר עד תאריך מסוים על מנת לתאם איסוף ציוד אך לא עשו זאת והכסף לא הוחזר.
האם אני יכול לתבוע אותם תחת סעיף 31א בחוק הגנת הצרכן?האם אני יכול לתבוע אותם בגין אי הגעת טכנאי למרות שלא תאמו איתי מועד?
שלום,
לא. החיובים הם בשל אי החזרת ציוד אותו התחייבת להשיב (בהסכם).
כמו כן אין מדובר בטכנאי במקרה של איסוף ציוד אלא שליח. החוק אינו חל על שליחים.
בעניין זה אתה רשאי לתבוע בגין רשלנות נזקים ועוגמת נפש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הם התחייבו שיתאמו עימי מועד איסוף מספר פעמיים ולא עשו זאת
זה מה שכתוב בתקנון שלהם
) 2( להימנע מלמסור את המודם
) 1( לשמור על המודם ולהשתמש בו לפי הוראות ההפעלה;
6.1.2.3 המנוי מתחייב -
) 3( לשאת באחריות לגבי המודם, וכן לפצות ולשפות את החברה בגין נזק
לאחר או להוציאו מחזקתו או לשעבדו;
שנגרם למודם, בסכום שלא יעלה על שווי המודם, עקב אחד מאלה: שימוש שלא לפי הוראות ההפעלה, שבר,
נזקי שריפה, תקלה ברשת החשמל; רטיבות וכן בשל מעשה או מחדל של המנוי או מי מטעמו או ברשותו בנסיבות
) 4( להחזיר את המודם או לאפשר לחברה או מי מטעמה להסירו, לפי נהלי החברה
של זדון או רשלנות חמורה;
כפי שיהיו מעת לעת, מיד עם הפסקת השירות או ניתוק השירות או בסיומו או ביטולו של הסכם זה, לפי המוקדם,
) 5( להודיע לחברה עם היוודע לו על
כשהמודם תקין לגמרי ובמצב טוב, בכפוף לבלאי סביר )להלן: «מודם תקין״(;
) 6( להימנע מלטפל במודם או לתקנו או להתיר לאחר לעשות כן. סעיף 6.1.2.3 הינו תנאי מהותי
אובדן או נזק למודם;
בהסכם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר