שלום, אני מעוניין בעזרה מול התנהלות כושלת של ספקית אינטרנט וטלפון מובילה בארץ.
אני בן 23 והמקרה קשור למנוי על שם אמי והכל התחיל לפני כ8 שנים לאחר מעבר דירה ושינויים שנבעו מכך, לפני כשנתיים אמי התחברה לשירותי אינטרנט ביתי דרך ספיקת הסלולר שלנו, בוצעה בקשה לניתוק באמצעות אתר ״נתק״ כולל אסמכתא שהבקשה הגיעה אל בית העסק.
בתחילת השנה הנוכחית אמי שהינה אישה מבוגרת יחסית ולא ״טכנולוגית״ ביקשה את עזרתי בביצוע מספר שינויים במנויים שהיו לה בכבלים ובסלולר. כחלק מהעזרה ביצעתי בדיקה בפירוט האשראי שלה וראיתי חיובים מאותה ספקית אינטרנט שכביכול התנתקנו ממנה. התקשרתי לשירות לקוחות על מנת לברר את העניין ובמהלך כחודש וחצי בשיחות הלוך ושוב התברר שלא רק בוטל מנוי האינטרנט גם קו טלפון שביקשנו לנתק לפני כ7 שנים לאחר מעבר דירה לא בוטל והחיובים נמשכו עד לאותו רגע. למרות תיעוד כל הבקשות לא כובדו שתי הבקשות ובוצעו חיובים בסכום מצטבר לערך של כ3500 ש״ח. בסוף כל ההתנהלות הזו מול שירות לקוחות בוצע החזר של החיוב השגוי ללא כל פיצוי מצידם על הכשל בתפקוד שהנציגים והמנהלים שדיברתי איתם הודו בו. בנוסף חשוב לציין שביקשנו מספר פעמים מהנציגים כולל שליחת פקס ומייל רישמי למחלקה המשפטית שיחזור אלינו נציג ועד היום כמעט שנה לאחר מכן לא חזר נציג!
בנוסף במהלך הטיפול במקרה לאחר המלצה של נציג שטיפל בנו השארנו חבילה מינימלית של 29.9 שח לחודש על מנת לשמר את הוותק שהיה לנו בחברה של 15 שנה במידה ונרצה לחזור לשירותים שלהם, מול הנציג סוכם שהחבילה תהיה תקפה לחודש עד שיחזור אלינו נציג מהמחלקה המשפטית (מה שלא קרה מעולם) ולאחר שקיבלנו את ההחזר על החיוב ביקשנו לנתק את החבילה שסוכמה ובכך לבטל כל מנוי שיש לנו אצל אותה חברה ונאמר לנו שכך נעשה, לפני כשבוע וחצי התקשרה אליי נציגה על מנת להציע לשדרג את החבילה הקיימת שיש לי אצל החברה מכיוון שהיא לא משתלמת... אני לתדהמתי שאלתי איזה חבילה ונעניתי חבילה בסיסית של 29.9!!! זהו אבסורד שחברה כזו עושה את אותה טעות בפעם השלישית! זה נורא מקומם שמזלזלים בלקוח בצורה כזו בוטה ומנצלים תום לב וחוסר ידע ובכך עושקים לקוחות ללא ידיעתם, אני סבור שאמי איננה המקרה היחיד של המצב.
לאחר הפירוט הרב של המצב, שאלתי היא אם ניתן להגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות על עוגמת נפש שנגרמה מכל המצב למרות שכבר הגענו כביכול ל״פשרה״ בסיבוב הקודם שדיברנו עם החברה? הנני סטודנט ועובד והוריי גם עובדים וכל שיחה כזו מול החברה גררה עיכובים של כל אחד מאיתנו.
שלום,
באם הגעת להסדר והסכם עם החברה אינך יכול להגיש תביעה כנגדה (שהרי הגעת להסכם), אלא אם כן החברה לא עמדה בהסכם הפשרה ביניכם.
לעניין תביעה בגין עוגמת נפש - לצערי בתי המשפט לתביעות קטנות אינם ששים לפסוק פיצויים בגין עוגמת נפש בלבד (למרות שישנה פסיקה הקובעת כי עוגמת נפש הינה נזק).
מקווה שעזרתי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בוצעו עוד 10 חיובים מאז שהיינו אמורים כביכול להיות לא קשורים בשום קשר אליהם מאז שהגענו להסדר הזה.
שלום,
משכך יש מקום להגשת תביעה בעניינכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר