היי
לפני כמה חודשים קניתי אייפון xs חדש. בחנות נאמר לי שהאייפון לא מיבואן רשמי, אלא מיבואן מקביל.
לאחר כמה זמן גיליתי שחסר פיצ׳ר מסויים במסך. הלכתי לחנות של אפל בישראל, ולאחר בדיקה שלהם נטען כי המסך של האייפון לא מקורי, והאייפון הופעל הרבה לפני תאריך הקניה. בנוסף לכך, המספר הסידורי שכתוב באייפון לא זהה למספר שרשום על האריזה, מה שמסביר את החשש שמדובר באייפון לא מקורי.
אחרי שיחות ארוכות עם החנות בה נקנה האייפון, הם שלחו את האייפון לספק לבדיקה והוא אכן אישר שהמסך לא מקורי, אך לא יכול לקחת אחריות כי מבחינתו הוא מכר אייפון חדש.
כששאלתי לגבי תאריך ההפעלה אמרו שמדובר באייפון "מאוקטב", כי קנו אותו בארצות הברית.
הם הסכימו לתקן לי את המסך בחינם, אבל ביקשו שאשלם על הגב השבור.
האם יש מקום לדרוש מכשיר חדש או פיצוי כספי מסוים?
תודה רבה
שלום,
על החנות לספק לך את מוצר שאותו הזמנת ועליו שילמת.
כיוון שחלף זמן רב (כמה חודשים) מאז הרכישה, אתה רשאי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות לצורך קבלת פיצוי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בנוסף, המוכר טוען שאינו יודע מה עשיתי עם הטלפון בזמן השימוש, ויכול להיות שהחלפתי מסך בעצמי.
שלום,
נדמה לי שעניתי על שאלתך הראשונה. אתה רשאי להגיש תביעה והדברים יתבררו בבית המשפט. טענותיו של הצד השני ישמעו ויבחנו שם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר