תוך כמה זמן עליי להגיש כתב תשובה לכתב ההגנה?
למי למסור אותו?
אם חסרות לי ראיות , וציינתי כי רוב הדברים (בהתייחס בנפרד לכל אחד מהם עם נימוק העובדות האמיתיות) הם שקר. חוסר ראיות יפגע בי במשפט? זה לרוב מה שכתבן בכתב ההגנה.
שאלה נוספת- אם ביקשו לדחות את התביעה- זה אומר שיש סיכוי שידחו על אף שזה ממש לא יהיה בצדק?
אם תבעתי חברה והם בכתב ההגנה רשמו שיש לתבוע חברה תחתיהם ולשנות את השם בכתב התביעה, אך בהמשך הגיבו ב״כתב ההגנה״ על כתב התביעה. צריך לתקן את כתב התביעה?
שלום,
אני מניח שאתה שואל בקשר לתביעה קטנה שהגשת.
מי שמנהל את הדיון בבית משפט לתביעות קטנות הוא השופט ועל כן עליך לפנות בעניינים פרוצדורלים אלה לשופט ולבקש החלטתו.
כדי להצליח בתביעה יש צורך בעילה לתביעה וראיות להוכחת הטענות. באם לא צירפת ראיות להוכחת הטענות, לא משנה מה תטען בבית המשפט, אתה תפסיד. נטל ההוכחה הוא על התובע.
אין כל רלוונטיות לכך שביקשו לדחות את התביעה. זו בקשה שכל עו"ד שמכין כתבי הגנה כותב באופן אוטומטי.
צריך לתקן את כתב התביעה אך ורק אם השופט הדן בתיק קבע זאת.
כפי שאמרתי לך - עליך לפנות עם כל שאלותיך לשופט הדן בתיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על המענה, אך לא קיבלתי תשובה לשאלותיי האחרות.
הכוונה היא כמובן לתביעה שהגשתי בתביעות קטנות.
תוך כמה זמן אמורים להמציא כתב תשובה לכתב ההגנה בתביעה קטנה? והאם יש הגבלת עמודים שניתן לכתוב?
מה משקלו של כתב התשובה בתביעה קטנה מניסיונכם בדר"כ?
ולאן אני שולחת את כתב התשובה? לא מתמצאת בזה. בהגשת התביעה הקטנה נעזרתי בהגשתה באתר שמסייע לכך. כעת את כתב התשובה אינני יודעת לאן לשלוח
שלום,
בהתאם לחוק - אין דבר כזה כתב תשובה בהליך של תביעות קטנות.
למרות זאת אני מניח שאפשר להגיש (אני הגשתי מס' פעמים כתב תשובה לכתב הגנה בתביעות קטנות כשהיה לכך צורך).
אין הגבלה על מס' עמודים, מגישה לבית המשפט כפי שעשית עם כתב התביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר