עברתי דירה והזמנתי טכנאי מחברת האינטרנט שלי כדי שיחבר אותי מחדש לאינטרנט בדירה החדשה אליה עברתי. תואם איתי להיום בין 8 ל-10 בבוקר. כאשר ראיתי שמתקרב 10 והטכנאי לא הגיע השכלתי להסתכל ברשימת השיחות וראיתי שנחסמה שיחה אוטומטית דרך אפליקציה truecaller שהגדירה את המספר ממנו ניסה להתקשר הטכנאי כספאם. כשאמרתי זאת לחברה הם טענו שמבחינתם לא הייתי זמינה והסברתי שוב שהאפליקציה חוסמת אוטומטית מספרים שהוגדרו ע"י משתמשים כספאם. כעת יש סיכוי שיחליטו לגבות ממני קנס של 200 ש"ח. יש לציין שלקחתי במיוחד יום חופש מהעבודה בשביל זה, וכשדיווחתי להם שהטכנאי לא הגיע עוד יכלו לקרוא לו לחזור אליי, הייתי בבית ועדיין לא הגיעה השעה 10 אז הטכנאי יכל לחזור. מבחינתי התנהלתי תקין.
האם זו עילה מוצדקת לתביעה במידה ואכן יגבו ממני 200 ש"ח?
שלום,
זה מוזר שהחברה תגבה ממך קנס בעניין, כאשר יש חוק כאשר המקרה קורה להפך (טכנאי שלא מגיע) והחברה לא משלמת את הפיצוי הקבוע בחוק.
בכל מקרה זו לא בעיה של החברה ו\או הטכנאי שהתקנת אפליקציה שמנעה את השיחה ובאם חתמת בהסכם על כך שיכולים לחייב אותך בקנס במקרה זה, החברה רשאית לגבות ממך קנס.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הכוונה שאם חתמתי ספציפית על סעיף שאומר שאם התקנתי אפליקציה שמונעת שיחות ספאם אז ורק אז יכולים לגבות ממני את הקנס? בבקשה נמק
שלום,
לא. כל שניסיתי להגיד שזו אחריות שלך שהתקנת אפליקציה כלשהיא שבגללה לא ענית לשיחה הטלפונית שהופנתה אליך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר