לפני 26 ימים ביטלתי ביטוח של קופת חולים. ב-27 לאוגוסט ונאמר נאמר לי שהוא יבוטל לאחר שבוע ושתוך 14 יום אקבל רישום לגבי הביטול בדואר.
הודעתי על ביטול תוך 13 ימים מיום ההצטרפות (שנעשתה בקופת החולים).
לאחר 15 ימים מיום הודעת ביטול_הודעת שנמסרה לנציג בטלפון)
ראיתי בפירוט החיוב (3 ביטוחים - שלי ושל הוריי שכל ביטוח חויב פעמיים) חויבתי בסכום גדול(פי 3) במאות שקלים ממה שנחתם בחוזה איתם. למרות הודעת הביטול.
לפני 3 ימים נאמר לי שהסכום יזוכה (סכום שהוא פחות מהסכום שנגבה וגם ללא התוספת ריבית ותוספת תשלום בשל הוצאותיי).
לפני 3 ימים נאמר לי גם שיחזרו אלי היום, והיום רק נשלחה אליי הודעת טקסט עם קישור לגבי עניין שאינו קשורה כלל לפנייתי.
בינתיים עברו 26 ימים מיום הודעת הביטול. לא קיבלתי עותק של ביטול בדואר.
1. האם זה נקרא זיכוי על סכום עודף למרות שככל כולו לא היה אמור להתבצע כי ביטלתי תוך 13 ימים?
2. האם חלק מהחוקים שחלים על עסקה (צרכנית) מתמשכת חלים גם על עסקה בעניין שירותי רפואה?
3. תוך כמה ימי עסקים ביטול מהסוג הזה היה אמור להתבצע?
4. מה הוא סכום התוספת הריבית שעליהם לזכות אותי?
5. האם מותר להם לזכות אותי עוד חודש בתאריך החיוב הבא כמו שנאמר לי או שהם מחויבים לזכות אותי באופו מיידי?
6. במידה והם לא יזכו אותי בסכום המלא מה עליי לעשות? האם זו עילה לתביעה?
תודה מראש.
שלום,
מענה על שאלותיך :
1. אינני יודע למה התכוון המשורר. יש לשאול את קופת החולים שביצעה את הפעולה.
2. בחוק הגנת הצרכן יש סעיפים ספציפים לעניין ביטול עסקה בענייני רפואה
3. ראה סעיפים 13ה - 13ז לחוק הגנת הצרכן.
4. ניתן לבדוק זאת במחשבי ריבית והצמדה באינטרנט (לרוב מדובר בכמה שקלים בודדים).
5. שוב בהתאם לסעיפי החוק הרלוונטים שציינתי. הכל מופיע שם.
6. במידה ולא פעלו בהתאם לחוק - קמה עילה לתביעה. תחילה יש לשלוח מכתב התראה לפני תביעה ובהמשכה להגיש תביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר