לפני כחודש באתי עם שני הילדים שלי לרכוש פיצה עבורם בחנות פיצה אורי בירושלים כמידי שבוע בשבוע. הבנים שלי המתינו בתור כמו כולם. משום מה אחד העובדים עקף עליהם ונאלצו להמשיך להמתין. הילד שלי נקש לו על החלון המפריד בין עמדת ההמתנה למוכר, המוכר החל לצעוק עליו בזה"ל: אתה לא תדלוק לי על החלון ותדבר אלי בכבוד. הלבינו ברבים והתפרצתי עליו בלשון: פרענק עלוב.
מאז אני חוזר לאותו מקום מידי שבוע עם הבנים שלי ואותו מוכר עדיין עומד בסירובו למכור להם. אשמח לדעת מה החוק אומר. בתודה מראש
שלום,
1. לא הבנתי מסיפור המקרה מדוע המוכר מסרב לתת לכם שירות ולמכור לכם מוצר (פיצה).
2. אני מפנה אותך לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000 הקובע כי : "מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות או לבישת מדי כוחות הביטחון וההצלה או ענידת סמליהם".
3. ככל שהסיבה לאי מתן השירות הוא אחד מאלה, אזי אתה רשאי לתבוע. החוק קובע פיצויים ללא הוכחת נזק של עד 50,000 ש"ח.
4. בטרם אתה מגיש תביעה, אני מציע לך להתייעץ עם עורך דין כדי לבחון את נסיבות ההפליה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר