רכשתי מנוי לילד לחוג ציור.
החוג מתקיים בימים מסויימים וניתן לבחור לאיזה שיעור לעלות (בזום).
לאחר כחודש ימים, ניכר כי הילד אינו מתחבר לתכנים ולשיעורים, החלטתי לבטל את המנוי.
נאמר לי כי אין באפשרותי לבטל ומדובר בהתחייבות לשנה.
אמרתי שאני לא מעוניין לצרוך עוד את השירות ולפיכך מבקש לבטל.
בקשתי נענתה בשלילה בטענה שלא ניתן לבטל עסקה לאחר 14 ימים ומכיוון שהתחייבתי לשנה.
העסקה בוצעה טלפונית, הפניה לביטול נעשתה בהודעות וואטסאפ.
האם מדובר בעסקת מכר מרחוק? האם מדובר בעסקה מתמשכת?
האם אני ראשי לפי החוק לבטל את העסקה? אם כן, אילו דרכים עומדות בפני על מנת להפסיק את החיוב באשראי לבית העסק?
תודה,
שלומי
שלום,
תחילה אגיד כי אתמול יצרת איתי קשר טלפוני ועניתי באריכות על שאלותיך.
שנית, לעניין הגדרת עסקת מכר מרחוק :
עסקת מכר מרחוק היא עסקה שעונה על שלושת התנאים הבאים:
א. עסקת מכר של נכסים או שירותים שנעשית ללא נוכחות פיזית של שני הצדדים לעסקה.
ב. העסקה נעשתה בעקבות פנייה של המוכר (העוסק) לצרכן באמצעות דואר, טלפון, רדיו, טלוויזיה, פקס, דוא"ל הודעת SMS או כל אמצעי אלקטרוני אחר, או בעקבות פרסומים קטלוגים, מודעות וכיו"ב.
ג. הצרכן מסתמך רק על המידע שפורסם באתר, בקטלוג, או שניתן לו בטלפון.
לעניין עסקה מתמשכת :
עסקה מתמשכת היא עסקה לרכישת מוצר או שירות שאינו חד פעמי, שעליו הצרכן משלם במשך תקופה מסויימת, כגון: טלפוניה, אינטרנט, כבלים ועוד (לא כולל עסקה לאספקת גז).
בענייננו - אכן מדובר על עסקת מכר מרחוק, אך אין מדובר בעסקה מתמשכת אלא בהתחייבות חוזית לתקופה של שנה.
משכך, אינך רשאי לבטל את העסקה בהתאם לחוק הגנת הצרכן ואינך רשאי לבטל את העסקה דרך חברת האשראי.
כפי שציינתי בפניך בשיחתנו הטלפונית - הדרך שעומדת לפניך לבטל את העסקה היא באמצעות תביעה בבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר