שלום,
לפני תקופה פתחתי קו טלפוני במערכת של חברה המספקת שירותי IVR (ימות המשיח).
לאחר זמן קצר אני מנסה להתקשר לקו שפתחתי ואני רואה שהוא נסגר, ולא רק זה אלא שנחסמה לי האפשרות להתקשר לכל קו תוכן שהוא שנפתח עם השירותים של אותה חברה, ללא קשר לקו שפתחתי - אלא אפילו קווים קהילתיים, שירות לקוחות, מוסדות, שאין להם כל קשר לנושא...
וכל זה מבלי שנמסר לי הסבר רשמי – לאחר פניות רבות אליהם, נאמר שהמספר שלי "נחסם". ללא כל הסבר נוסף
בדיעבד הבנתי שכנראה זה קרה בגלל שתוכן הקו נחשב בעייתי מבחינתם, אך לא קיבלתי על כך כל הודעה מראש, ולאחר אינספור פניות בכתב ובטלפון – לא קיבלתי תשובה מסודרת מה הסיבה, אלא רק שהחסימה נשארת.
בדקתי את התנאים והמדיניות באתר החברה, ולא מצאתי שם שום סעיף שמתיר לחסום מספר טלפון אישי של לקוח באופן גורף, על סמך תוכן של קו בודד, ובוודאי שלא מצוין שהם רשאים לעשות זאת ללא התראה וללא מתן נימוק.
השאלות שלי הן:
האם מבחינה משפטית מותר לחברה לחסום מספר טלפון אישי של לקוח לכלל השירותים שלה, רק בגלל שבקו אחד היה תוכן בעייתי (גם אם לשיטתם), בלי להתריע מראש ובלי למסור הסבר?
האם יש בעיה משפטית בכך שאין שום אזכור במדיניות או בתנאים שלהם שהם רשאים לבצע חסימה כזו?
אשמח להכוונה – מה אומר החוק במקרה כזה, והאם יש דרך לדרוש פתיחת החסימה.
תודה.
שלום,
קראתי את סיפור המקרה.
כפי שציינת ובצדק צריך להתחיל בלהבין מדוע החברה סגרה את השירותים מולך (צריך לקבל תשובה רישמית לכך).
מענה לשאלותיך :
1. על חברה לפעול בהתאם להסכם עליו היא מחתימה את לקוחותיה ובכפוף לחוק. כיוון שאין בפני את ההסכם עליו חתמת (ו\או מסמך מדיניות החברה) אינני יודע מהם הכללים שקבעה החברה בעניין זה. לרוב נהוג לתת התראה / אזהרה ו\או להסביר בטרם חוסמים.
2. כן, יש בעיה בכך שהחברה אינה מפרטת את מדיניותה בעניין ביצוע חסימות במקרים של.
3. כפי שציינתי בתחילה - יש צורך לבחון את ההסכם עליו חתמת מול החברה, ולהבין מהחברה עצמה מדוע נחסמת. ישנן מערכות חוקים שונות העוסקות בעניינך - מחוק החוזים, דרך חוק הגנת הצרכן ועד פגיעה בפרטיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר