שלום רב לעורכי הדין,
אשמח לייעוץ בנוגע לסכום תביעה ראוי בגין מסכת של התעללות צרכנית, שחרגה מזמן מגדר "שירות לקוחות לקוי" והפכה לפגיעה של ממש באיכות חיי.
להלן הנסיבות:
1. רכישה ומחדלי אספקה: רכשתי באתר החברה ארון בעלות של 699 ש"ח + 350 ש"ח עלות ההובלה והתקנה. לאחר איחור משמעותי באספקה הראשונה (בניגוד לחוק הטכנאים), החברה סיפקה פעמיים ארונות שבורים וסדוקים.
2. התנהלות רשלנית: המובילים השליכו את הארונות הפגומים והותירו אותי במצב בלתי נתפס – תקופה ממושכת שבה כל הבגדים בבית זרוקים באבק על הרצפה ללא פתרון אחסון, בתנאים משפילים. עד היום אני ללא ארון.
3. הטעיה זדונית ומרמה: גיליתי כי המייל הרשמי לביטולים המופיע על הקבלה הוא מייל שגוי ומטעה. מדובר במחסום מכוון שנועד למנוע מצרכנים לממש את זכותם החוקית לביטול עסקת מכר מרחוק.
4. אטימות והתעלמות שיטתית: פניתי לנציגה ספציפית מעל 10 פעמים במיילים מתועדים, אך היא בחרה להתעלם ממני לחלוטין.
הסטטוס: לאחר מאבק עיקש, מתיש ומעייף הם החזירו לי את עלות העסקה (1,049 ש"ח) רק לאחר שבוע. לפני מעל שבוע התקשר אליי נציג ואמר לי שמגיע לי פיצוי לפי חוק הטכנאים והפיצוי יועבר לי בקרוב מאוד ושהוא שולח פנייה למועצה שהתלונה נסגרה ובפועל עדיין לא קיבלתי את הפיצוי שהם הודו שמגיע לי. (הם רימו אותי)
שאלתי המשפטית:
החזרת הכספים ב"שיטת התשלומים" ולאחר מאבק מתיש אינה מפצה על הנזק הלא-ממוני הכבד ( עוגמת נפש), ואי החזרת פיצוי שמגיע על פי חוק ( חוק הטכנאים), על ההטעיה במייל הביטול ועל הרמיסה הבוטה של חובת תום הלב.
מהו סכום הפיצוי הריאלי שמומלץ לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות בגין עוגמת הנפש הקיצונית וההתנהלות המקוממת הזו?
שלום,
לרוב, בית המשפט אינו פוסק פיצויים רק בגין עוגמת נפש. יש צורך בעילה לתביעה וכפועל יוצא בית משפט רשאי לפסוק בגין נזקים ועוגמת נפש.
סכום הפיצוי ה"ריאלי" הוא הסכום שמייצג את הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך בעקבות המתואר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר