שלום וברכה,
אשמח לדעת האם יש לי בסיס משפטי לדרוש מהחנות פיצוי לפי חוק הטכנאים / חוק הגנת הצרכן, או שהדרישה צריכה להיות רק מול המתקין.
רכשתי מחנות מזגן בעסקה שהוצגה לי כעסקה כוללת: מזגן כולל התקנה. לא בחרתי מתקין עצמאי, לא פניתי למתקין בנפרד, ולא סיכמתי איתו מראש עסקה נפרדת. מבחינתי העסקה כולה נעשתה מול החנות, והמתקין היה מטעם החנות.
במעמד הרכישה המוקדנית רצתה לחייב את כל הסכום בכרטיס אשראי. אני ביקשתי לשלם חלק במזומן. בעקבות זאת נאמר לי שאין בעיה: אשלם חלק כמקדמה באשראי במעמד הרכישה, ואת היתרה אתן למתקין לפני ההתקנה.
חשוב לי להדגיש: הדבר הוצג לי כסידור טכני של אופן התשלום, לפי בקשתי, וכחלק מאותה עסקה אחת של מזגן כולל התקנה. לא הוסבר לי שמדובר בשתי עסקאות נפרדות, ולא נאמר לי שאקבל שתי חשבוניות נפרדות , אחת מהחנות ואחת מהמתקין.
ההתקנה נקבעה ליום שלמחרת הרכישה, בטווח שעות מוגדר של 9:00–12:00. הגעתי במיוחד לחנות כדי להכין את המקום ולהמתין למתקין, אך המתקין לא הגיע כלל באותו יום. לאחר בקשות וטלפונים נוספים, ההתקנה בוצעה רק ביום ראשון שלאחר מכן.
לאחר ההתקנה, כאשר דרשתי מהחנות פיצוי לפי חוק הטכנאים בגין אי־הגעת המתקין במועד שנקבע, נאמר לי שהדרישה היא “מול המתקין” בלבד, משום שהוא זה שהיה אמור להגיע.
השאלה שלי:
כאשר החנות מכרה לי עסקה של מזגן כולל התקנה, והמתקין היה מטעם החנות ולא גורם שבחרתי עצמאית - האם יש לי בסיס לדרוש את הפיצוי מהחנות, או שהחנות יכולה להתנער מאחריות ולהפנות אותי רק למתקין?
בנוסף, האם העובדה שהתשלום למתקין הוצג רק כסידור טכני של אופן התשלום, ולא כהתקשרות נפרדת או חשבונית נפרדת, מחזקת את הטענה שלי שהחנות אחראית כלפיי?
תודה רבה.
שלום,
בהתאם למתואר על החברה / חנות ממנה רכשת את המזגן לפצות אותך בהתאם ל"חוק הטכנאים".
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר