שלום,
אשמח לחוות דעת משפטית האם לדעתך יש לי עילה טובה להגשת תביעה קטנה נגד חברת מזרנים.
בחודש פברואר רכשתי מזרן בעלות של 4,508 ₪ (4,857 ₪ כולל הובלה). הגעתי לסניף ובחרתי מזרן, אך המוכרת המליצה לי לעבור לדגם הפרימיום לאחר ששמעה שאני מקבלת סיוע מביטוח לאומי לרכישת מזרן. בתום לב הסכמתי.
המזרן סופק ב-11.3, אך לאחר מספר שבועות התברר שהוא אינו מתאים לי. לאחר שפניתי לסניף הוחלף המזרן ביום 20.4 לדגם אחר במסגרת מבצע "90 לילות ניסיון" של החברה.
במעמד ההחלפה המוכרת אמרה בעל פה כי זו ההחלפה האחרונה וכי היא 'עושה לי טובה', אולם לא התבקשתי לחתום על מסמך כלשהו שמגביל את זכויותיי במסגרת תקופת הניסיון, ואין ברשותי מסמך כזה.
בחשבונית שהוצאה מחיר המזרן החלופי כלל לא הופיע (נרשם 0 ₪), כך שלא ידעתי שמדובר במזרן זול יותר ולא הוצע לי זיכוי על ההפרש.
שלושה ימים אחרי ההחלפה התקשרתי לחנות כלקוחה רגילה על מנת לברר את מחיר המזרן החלופי (התאריך נפל על ערב יום הזיכרון ויום העצמאות), ונאמר לי שמחיר המזרן הוא 3,450 ₪ (יש לי הקלטה), בזמן שממני דרשו מחיר של 3,910 ₪. רק לאחר ויכוחים אישרו לי זיכוי של 598 ₪. בנוסף חויבתי פעם נוספת ב-349 ₪ עבור הובלה, למרות שכבר שילמתי הובלה בעסקה המקורית, כך שיוצא ששילמתי קרוב ל-1,000 ש"ח רק על הובלות.
גם לאחר שהזיכוי אושר, הוא לא בוצע בפועל במשך כ-21 ימי עסקים. רק לאחר שפניתי בעצמי להנהלת החשבונות גיליתי שהזיכוי כלל לא בוצע, ואף נאמר לי בשיחה מוקלטת שאין להם הסבר מדוע.
יש לציין כי כשפניתי לסניף וניסיתי להבין באיזה זכות הם גבו ממני מחיר מוגזם על המזרן השני, המוכרת סירבה לתת לי כל זיכוי וטענה שזה קיזוז על המזרן הישן, "ושזו בעיה שלך" וכי "אין לי מה לעשות עם מזרן משומש". כאשר ציינתי שאפנה למועצה הישראלית לצרכנות, היא השיבה "תפני למועצה". רק לאחר המשך ההתנהלות והוויכוחים מול החברה אישרו לי זיכוי. גם שיחה זו מוקלטת.
המזרן השני סופק ב-11.5. גם הוא אינו מתאים לי, ואני קמה איתו מדי בוקר עם כאבי גב. במהלך תקופת הניסיון ישנתי לילה בבית מלון, ובאותו בוקר לא סבלתי מכאבי הגב שאני חווה בבית.
ביום 11.6 פניתי שוב לחברת המזרנים וביקשתי פתרון. ביקשתי במפורש מענה בכתב ושלא יפנו אותי שוב לסניף שבו רכשתי את המזרן, אלא שיחזור אליי גורם אחר בחברה. איש לא חזר אליי למרות שפניתי בתוך תקופת 90 הלילות.
במקביל פניתי למועצה הישראלית לצרכנות. המועצה ניסתה לסייע אך הודיעה לי שאין לה סמכויות אכיפה, והמליצה שאשקול להגיש תביעה קטנה. נכון לשלשום, ה-26.7.26, המועצה עדכנה אותי כי שלחה שוב לחברת המזרנים את החשבוניות שלי וממתינה לתשובת החברה.
ברשותי:
• הקלטות של כלל ההתנהלות מול החברה, החל מהפנייה הראשונה בנוגע לתקופת הניסיון, דרך השיחות על המחיר והזיכוי ועד לפניות לאחר אספקת המזרן השני.
• כל החשבוניות ומסמכי הרכישה וההחלפה.
• צילום של פרסום "90 לילות ניסיון" שנשלח אליי על ידי שירות הלקוחות ב-WhatsApp.
• כל ההתכתבויות עם המועצה הישראלית לצרכנות.
השאלות שלי הן:
האם לדעתך, על סמך העובדות שתיארתי, קיימת עילה טובה להגשת תביעה קטנה לביטול העסקה בגין אי-התאמה, השבת הכספים ששילמתי, ובמידת הצורך גם לפיצוי בגין הטרחה ועוגמת הנפש?
האם העובדה שפניתי אליהם כבר ב-11.6, בנוגע למזרן שהוחלף (בתוך תקופת 90 הלילות), אך הם לא טיפלו בפנייתי במשך שבועות, יכולה לסייע לי גם אם כיום כבר חלפו 90 הימים?
האם ההתנהלות סביב המחיר, הזיכוי והיעדר המענה עשויה לחזק את התביעה?
ברור לי שלא ניתן לתת ייעוץ משפטי מלא על סמך פוסט בלבד, אך אשמח לדעת האם לדעתכם יש כאן כיוון לתביעה ששווה להמשיך איתה.
תודה מראש.
שלום,
1. כן, בהתאם למתואר יש לך עילה לתביעה לביטול העסקה.
2. כן.
3.כן.
4. אני לא יודע מה זה אומר או מה כוונתך בתביעה ששווה להמשיך איתה. עורכי דין לא עוסקים בשווה או לא שווה, אלא בחוקי או לא חוקי.
בהתאם למתואר על ידך - יש לך עילה לתביעה לביטול העסקה והשבה כספית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר