שלום, אשמח לדעת האם בנסיבות הבאות קיימת עילה מוצדקת לתביעה קטנה ומה ניתן לדרוש במסגרתה.
מסרתי אייפון לתיקון בסניף באר שבע בעקבות בעיה בשקע הטעינה. השקע עבד, אך עשה בעיות. בזמן המסירה נאמר לי שיש סיכוי של כ־99% שהמכשיר יצטרך להישלח למעבדה המרכזית.
למרות זאת, לאחר כשעה וחצי הודיעו לי שהמכשיר תוקן, עבר בדיקות ומוכן לאיסוף. הגעתי לסניף ושאלתי במפורש האם הכול תקין ונעניתי שכן. כשהגעתי הביתה גיליתי שהטעינה כלל אינה עובדת. חזרתי לסניף, המתנתי שוב ורק אז פתחו את המכשיר לבדיקה נוספת.
לאחר טיפול נוסף נאמר לי פעם נוספת שהמכשיר תקין, עבר בדיקות ומוכן לאיסוף. הפעם הטעינה עבדה, אך לאחר האיסוף גיליתי שהמיקרופון אינו עובד – תקלה שלא הייתה קיימת לפני שמסרתי את המכשיר.
בעקבות זאת נאלצתי להגיע שוב לסניף, ורק לאחר כשלושה ימים של התעסקות המכשיר נשלח בסופו של דבר למעבדה המרכזית, כפי שנאמר לי כבר
בתחילת הדרך שככל הנראה יהיה צורך לעשות.
אני עצמאי והטלפון הוא כלי עבודה משמעותי עבורי. אני עובד בין 09:00–17:00, ולכן ההגעות החוזרות לסניף היו במהלך שעות העבודה וכללו יציאות מהמשרד, נסיעות, פקקים והמתנות. בנוסף נאלצתי להשקיע שעות בשיחות עם שירות הלקוחות, כולל המתנות של לעיתים חצי שעה ויותר על הקו.
במהלך הטיפול שוחחתי טלפונית עם מספר נציגים, ביניהם עוז ודניאל, והתכתבתי במייל עם ברוריה וחן. במשך כשבוע נאמר לי מספר פעמים שגורם אחראי/מנהל יחזור אליי, אך בפועל אף אחד לא חזר אליי כפי שהובטח ונאלצתי להמשיך לפנות בעצמי.
הציעה לי פיצוי של 100 ₪ לרכישת אביזרים והטבה לתיקון עתידי. במקביל נאמר לי שאני עדיין אמור לשלם עבור התיקון הנוכחי. לדעתי ההצעה אינה משקפת את הטרחה, אובדן הזמן והפגיעה בהתנהלות העסק שנגרמו לי.
חשוב לי להדגיש שהיחס האישי של העובדים היה בסדר גמור ואין לי טענה אישית כלפיהם. הטענה שלי היא לגבי אופן הטיפול המקצועי במכשיר וההתנהלות הכוללת לאחר מכן.
אני לקוח כבר מספר שנים, וברשותי התכתבויות, מסמכי תיקון ותיעוד של השתלשלות האירועים.
אשמח לדעת האם לדעתכם קיימת כאן עילה סבירה לתביעה קטנה, ובמידה שכן – בגין אילו נזקים ניתן לדרוש פיצוי? האם ניתן לדרוש פיצוי בגין הזמן שהפסדתי כעצמאי, הנסיעות וההמתנות, הפגיעה בעבודה, התקלה הנוספת שנוצרה במכשיר ועוגמת הנפש? ומהו סדר גודל סביר של סכום תביעה במקרה כזה?
שלום,
בהתאם למתואר יש פה רשלנות מקצועית אשר גרמה לנזקים ועוגמת נפש.
ככל שיש בידך ראיות להוכחת טענותיך - אתה רשאי לתבוע בגין עוולת הרשלנות ולבקש פיצוי בגין הנזקים הישירים, העקיפים ועוגמת הנפש שנגרמה לך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אילו ראיות צריך לצרף ?
שלום,
את כל המסמכים (הראיות) הרלוונטיות להוכחת הטענות.
תודה רבה על המענה.
ברשותי תיעוד של ההתכתבויות מול דינמיקה, מסמכי התיקון, הודעות שבהן נאמר שהמכשיר מוכן, וכן ניתן לתעד את השיחות והפניות הרבות שביצעתי.
אשמח להבין גם מבחינה מעשית – במקרה כזה, כיצד נכון לכמת את סכום התביעה? מעבר לנזק למכשיר עצמו, אני עצמאי והטלפון משמש אותי באופן שוטף בעבודה, ונאלצתי
להשקיע שעות עבודה רבות בהגעות לסניף, נסיעות, המתנות ושיחות עם שירות הלקוחות, לעיתים בהמתנה של חצי שעה ויותר על הקו.
האם ניתן לדרוש פיצוי גם עבור אובדן זמן העבודה והטרחה, גם כאשר קשה להוכיח הפסד של עסקה ספציפית? ומה לדעתך יהיה טווח תביעה סביר ?
שלום,
כן, ניתן לבקש בכתב התביעה פיצוי גם עבור אובדן זמן העבודה והטרחה. בסופו של יום בית המשפט קובע את הסכום על סמך הראיות.
לגבי סכום התביעה כבר השבתי לך - ראה תשובותיי הקודמות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר