שלום,
אני מתכוון להגיש תביעה קטנה נגד בית עסק בעקבות מקרה הכולל מכלול של כשלים, לא רק אי־אספקה.
הזמנתי משלוח מסניף בחיפה (סניף חורב).
יש לי קבלה באימייל עם תאריך ההזמנה וטווח אספקה ברור: 17:00–19:00.
המשלוח הגיע רק לאחר כמעט 3 שעות ב21:57
לא התקבלה שום הודעה על עיכוב.
ניסיתי ליצור קשר עם הסניף עצמו (יש לי תיעוד ביומן השיחות), ושם נאמר לי שהם לא יודעים מי השליח ואין להם יכולת לעקוב אחרי המשלוח.
כעת הסניף כבר סגור, והמשלוח עדיין לא סופק.(הסניף נסגר לפני שהמשלוח הגיע)
באתר ההזמנה מופיע שההזמנה “הועברה בקופה” ושויכה לאזור “משלוח קרית אתא”
מדובר באספקה באיחור קיצוני של 3 שעות , אבל חשוב להדגיש שזה חלק ממכלול רחב יותר של כשלים:
אי־עדכון, שירות לקוי, חוסר מענה, ורשלנות תפעולית ברמה שבה הסניף עצמו לא יודע מי השליח שאמור לבצע את המשלוח.
יש לי:
– קבלה עם טווח שעות האספקה
– צילום מסך של מצב ההזמנה באתר
– תיעוד זמן ההמתנה
– יומן שיחות שמראה ניסיונות התקשרות לסניף
– תיעוד שהסניף כבר סגור בזמן שהמשלוח עדיין לא הגיע
השאלה שלי:
מהו סכום הפיצוי הריאלי שניתן לדרוש בתביעה צרכנית במקרה שבו יש לא רק אספקה באיחור קיצוני , אלא גם שירות לקוי, אי־עדכון, רשלנות תפעולית ועוגמת נפש משמעותית?
אשמח לדעת מהו טווח הפיצויים שבית משפט נוטה לפסוק במקרים של מכלול כשלים ולא רק אי־אספקה.
תודה מראש.
היי, סעיף 18א(ג)(1)(ה) לחוק הגנת הצרכן, קובע פיצוי ללא הוכחת נזק בסכום של 300 שח או 600 שח, תלוי במשך האיחור. ניתן לתבוע גם נזקים נוספים שנגרמו בפועל, אבל אין מחירון קבוע לעוגמת נפש ושירות לקוי, וגובה הפיצוי נתון לשיקול דעת בית המשפט בהתאם לנסיבות ולראיות. בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרה ויסמן - משרד עו"ד 055-4547047
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר