האם על פי חוק הגנת הצרכן חובה על מוכר לפרט את כל המפרט הרשמי של המוצר באתרו או שמותר לו להשמיט נתונים שעשויים לפגוע במכירה?.
האם חייבת להיות שקיפות מלאה?
---------
רכשתי מחשב נישא של חברה ידועה, על סמך אורך חיי הסוללה של המחשבים בדגמים אחרים של אותה החברה.
במחשבים בדגמים אחרים של המוצר, המוכר מפרט גם את מספר התאים וגם את זמן הסוללה שהוא ארוך בערך 10 שעות עבודה .
במחשב הנקנה מצויין רק מספר התאים בלבד, ולא זמן הסוללה.
בפועל זמן הסוללה הוא כ 4 שעות בלבד, לעומת דגמים אחרים עם מספר תאם זהה וזמן הסוללה שלהם הוא 10-9 שעות.
הערכתי שייתכן שבגלל שהדגם הנקנה הוא חזק יותר, זמן הסוללה יהיה נמוך יותר וישמש אותי בערך 7-8 שעות.
אולם בפועל נפגעתי מהותית כי זמן שימוש של 4 שעות אינו הולם כלל את צרכי.
ברור לי שאם היה מפורש בדיוק גם זמן הסוללה לא היית רוכש את המחשב!
בזמן הקניה לא שאלתי את המוכר , והמוכר לא ציין לשלילה את זמן הסוללה, רכשתי על פי הנתונים באתר הישראלי, (באתר בחו"ל מצויין זמן הסוללה). ובאתר היבואן ואתר המוכר השמיטו את נתון הזמן אלא כתבו את מספר התאים של הסוללה.
ברור לי שיש חוסר תום לב וללא שקיפות מלאה מצד המוכר לא לציין במפורש את זמן הסוללה הנמוך ולהשמיט פרט זה.אחרת היה מציין
שאלות:
1. האם הדבר חוקי ?
2.האם על פי חוק אני זכאי לביטול העסקה ולהחזרה כספית?, היות שהמוכר פעל שלא בתום לב כשלא פירט את זמן הסוללה במפורש אלא את כמות התאים בלבד
3. או למעשה האם זו הייתה הטעות שלי שלא בררתי את מספר שעות הפעולה של המחשב וזו אשמתי שלי.
לילה טוב,
החוק מטיל חובה כפולה על המוכר לספק לצרכנים כל מידע מהותי, אשר בלעדיו הם עלולים לקבל החלטה שגויה וכן עליו להימנע מהטעיית הצרכנים.
חוק הגנת הצרכן קובע איסור מוחלט על עסקים להטעות צרכנים בכל עניין מהותי בעסקה – במעשה או במחדל. החוק גם מטיל על העסקים חובה לגלות לצרכנים כל פגם או נחיתות של המוצר.
בנסיבות המקרה שלך ניכר שלא היה גילוי נאות במעמד העסקה ואכן מידע מהותי וחשוב הוסתר מימך. האחריות מוטלת על המוכר ולא עליך.
משכך הינך זכאי לביטול העסקה ולהשבת כספך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אם את טוענת שעל המוכר לגלות לצרכן כל פגם והוא לא גילה לי למרות שלא שאלתי אני זכאי לבטל את העיסקה ?
ואם הוא לא מסכים לתבוע אותו ?
תודה זה מאוד חשוב לי
היות שהמוכר הזה הוא אדם הגון ואמין ואני קונה אצלו הרבה , ולא נעים לי לתבוע אותו
שוב שלום,
כוונתי היתה לחובת גילוי מלאה בדבר תכונות המוצר והעובדה שמשך הזמן של הסוללה לא היה ידוע במעמד הרכישה מטילה עליו אחריות ולך את הזכות לבטל את העסקה.
הכוונה למוכר ולא ליצרן. הרי רכשת ממוכר במכר מרחוק כדבריך ולא ישירות מהיצרו.
אם לא יסכים לבטל העסקה תוכל לשקול פניה להליך משפטי.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
2 שאלות קצרות לפני תביעה והליכים אני ממש זקוק למחשב לצורך עבודתי...
1. האם יש לך את המקור של החוק ברמה הפרטנית יותר של המקרה שלי .?
2. דיברתי עם מוכר בטלפון, וזה לא עזר, האם מומלץ לגשת אליו פיזית, ואם לא מוכן להסכים אז לשלוח לו מכתב רשום עם הדרישה ואם זה לא עוזר אז לתבוע?
זאת אומרת אני מצד אחד לא רוצה לוותר על הזכות שלי ומצד שני לתת לו סולם / אפשרות להתגבר על הבעיה ולא להשהות אותה.
כמעט 3 שבועות עברו...
(המוכר לא החזיר לי תשובה שהוא רוצה לסגור עם הספק)
האם פניה לחברה המייצרת יכולה לעזור?
תודה דוד
נ.ב אם אשקול הליך משפטי אקרא את הדברים הרלבנטיים.. אבל אני רוצה למנוע זאת ולקחת מחשב אחר.
המפרט עצמו פורט , כמובן בצורה החסרה
אבל היה קישור בסוף הפירוט לאתר היצרן באגלית בחו"ל.
זה משנה משהוא?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר