ביום 17 במאי 2010 קניתי בחנות רהיטי לובלינר ברחוב ***** בתל אביב שני מזרוני ***** דגם ****** בשביל הורי המבוגרים. המזרונים עלו 7410 ש"ח. הוסבר לי שיש תמיכה מיוחדת בגב במזרונים אלה ומשמעות הדבר, לפי דברי המוכרת, שהם אינם שוקעים עם חלוף הזמן. חלפו חודשיים וחצי בקירוב ושני המזרונים שוקעים.
בעקבות פנייתי לחנות, נשלח אל הורי מומחה מטעם החנות שאמר שהמזרונים האלה לא מתאימים להם ושיש להחליפם. כאשר פניתי שוב לחנות קיבלתי שוב ושוב תשובה שהם מטפלים בענין ושיתקשרו אלי "היום או מחר" . חיכיתי אך איש לא התקשר. כאשר התקשרתי שוב אמרו לי שזה בטיפול ושיתנו לי תשובה בשבוע לאחר מכן. כאשר התקשרתי עם מספר הטלפון המזוהה שלי ענו לי "רהיטי ****" ומייד השמיעו לי מוסיקה. תופעה זו חזרה מספר פעמים עד שהתקשרתי במספר חסוי, אז פתאום המוכרת ענתה ללא השמעת מוזיקה. איבדתי את האמון בחנות והבנתי שיש לבטל את העסקה.
אחרי חילופי דברים בטלפון ולאחר שאמי ביקשה לבטל את העסקה הגיעה אליה הצעה "נדיבה" מחברת *** להשטיח ולהקשות את המזרון בתנאי שהיא תשלם סכום נוסף. משמעות הדבר היא שהיא צריכה לשלם תשלום נוסף על מזרון שהיה אמור להיות תקין מלכתחילה. בשלב זה אמי הבינה שאין מוצא אלא לעמוד על כך שהעסקה תבוטל. היא שילמה עבור מזרונים איכותיים וקיבלה מזרונים פגומים.
בהתאם לכך, ביקשתי לזכות מיד את חשבונה בסכומים שבהם חויבה ולזכות את החיובים העתידיים בויזה. בחנות רהיטי **** מתנערים מאחריות. בפעם האחרונה שדיברתי עם נציגה מהחנות (השיחה מוקלטת) היא בכלל התכחשה לעובדה שהמזרונים שוקעים, אך לעומת זאת טענה ש**** הסכימו להשטיח ולהקשיח את המזרון ללא תשלום נוסף. אם המזרונים אינם שוקעים לשם מה צריך להשטיח אותם?
בחנות רהיטי **** חושבים שאם שולם הכסף עבור הסחורה אפשר לצפצף על הלקוחות. כאשר אמרתי למוכרת שאני רוצה לבטל את העסקה, היא ענתה לי "אבל שילמת כבר!" נכון, שילמתי, אבל צריכה להיות תמורה הולמת לתשלום. שני מזרונים במחיר של 7410 שקלים לא אמורים לשקוע אחרי חודשים וחצי!
שלום רב,
יש לפנות בכתב אל החנות ולדרוש את ביטול העסקה לאור השתלשלות העניינים והתנערותם מאחריות.
יש לבדוק מהי מדיניות החזרת מוצרים כפי שמוצגת בחנות ולפעול בהתאם.
מומלץ לפנות גם אל שירות הלקוחות של יצרן המזרונים ולהלין גם על התנהגות החנות והזלזול בפנייתכם.
באם לא תצלח דרך השלום יש לשקול פניה להליך משפטי.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר