שלום רב,
רכשתי מכונת גילוח מחנות קטנה במקום מגורי .
לאחר שפתחתי את האריזה גיליתי שאין נרתיק למכונה(לא שאלתי בחנות) ושכבל החשמל הוא אמריקאי.
התאכזבתי מהרכישה - גם מה שגיליתי ששילמתי פי 2 ממה שהיא נמכרת בחנויות אחרות.
האם לפי החק החדש אני יכולה לקבל את כספי בחזרה אפילו שפתחתי את האריזה (בתוך הקופסא החיצונית הייתה קופסת פלסטיק שהייתי חייבת לגזור אותה כדי להגיע למכונה ) ?
חשוב לי לציין שלא השתמשנו בה כלל .
על האריזה רשום באנגלית שאפשר לקבל את הכסף חזרה תוך 45 יום בהתחייבות במידה ואתה לא מרוצה,
האם זה תופס גם בארץ ?
תודה מראש
לטענתך כבל החשמל הוא בעל תקע אמריקאי ואינו מתאים לשקעים בישראל ולפיכך אינו עומד בתקן הישראלי. זו בהחלט סיבה מספקת להחזיר את המוצר חזרה לחנות. החנות מוכרת מוצרים שאינן עומדים בתקן הישראלי וזה כבר מצביע על בעייתיות. כל מוצר (במיוחד אם הוא מוצר חשמלי) חייב לעבור ביקורת תו תקן ישראלי אחרת אסור למוכרו בארץ.
האם יכולת לראות את התקע האמריקאי מבלי לפתוח את האריזה ?
מתי רכשת את המוצר ?
למרות מה שכתוב באנגלית על הקופסא (החזר של 45 יום בהתחייבות במידה ואתה לא מרוצה) אין התחייבות זו תקפה כאן. אני מניח שזה חלק ממדיניות החברה המקורית או המדינה שממנה המוצר הגיע.
המלצתי - חזרי עם המוצר חזרה לבעל החנות ותחזירי לו את המוצר. תסבירי לו באסרטיביות שלמוצר אין תו תקן ישראלי ושלמעשה יש פה הטעייה צרכנית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר