שלום,
במעמד עסקה לרכישת מסלול תקשורת (קו) המוכרת תיארה בפני התשלום החודשי ועלות דקת שיחה ומשלוח מסרונים.
המוכרת לא ציינה שכרוכה בכך רכישת הסים בעלות 180 ש"ח ולא ציינה שאני מצטרף לשירות אינטנרט סלולרי.
ביקשתי לראות את החוזה לפני אך היא שיכנעה אותי שהכל בסדר וחתמתי על פד אלקטרוני לפני ראיית החוזה.
בעת העפת מבט בחוזה לא הצלחתי לראות את שאר הפרטים שלא נאמרו לי.
לאחר חודש ביטלתי את השירות אינטרנט ואחרי חודשיים גיליתי שאני מחוייב על סים.
אינני מעוניין בעסקה כזו, החברה אינה מעוניינת לשחרר אותי מהעסקה.
האם יש עילה לפנייה לתביעות קטנות ?
תודה.
שלום רב,
מתיאורך ניכר שבמעמד העסקה החברה לא עמדה בחובתה לגילוי נאות של תנאי העסקה. יתכן ואף ניתן לראות בכך גם הטעיה.
עילות אלו עשויות לזכות אותך בזכות לבטל את העסקה ללא תנאי אם תצליח להוכיח את טענתך.
לחילופין באפשרותך לבטל העסקה ולשלם את דמי הביטול שנקבעו בהסכם.
יש להקפיד לקרוא את ההסכם טרם חתימתו מאחר וביהמ"ש מטיל על הצרכן את האחריות והחובה לקרוא את המסמך עליו הוא עומד להתחייב ולנהל את המו"מ והשינויים טרם החתימה עליו שכן לאחר החתימה כל טענה בדבר תנאי החוזה אינה מזכה אוטומטית את הצרכן בעילה לביטולו. יש להוכיח עילה מוצדקת כאמור בחוק.
ממליצה לפנות בכתב אל שירות הלקוחות ולתאר את השתלשלות העניינים לטעון שהוטעית וכן לא היה גילוי נאות של כל פרטי העסקה במעמד החתימה ולפיכך אתה דורש ביטול העסקה / פיצוי וכיוצ"ב.
ציין שהעתק המכתב ישלח למפקח על חברות הסלולרר במשרד התקשורת ובפועל שלח העתק.
ככל שדרישתך לא תענה יש לשקול פניה להליך משפטי אך יש לזכור שנטל הראיה מוטל עליך להוכיח את טענתך.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
אני מבין שחובת ההוכחה עליי.
אין ל הוכחה חד משמעית.
הסיטואציה בעייתית :
1. חתמתי לפני ראיית החוזה.
2. החוזה הודפס רק לאחר מכן (עם חתימתי).
3. החוזה מכיל 30 דפים מלאי נתונים שחלקם לא רלבנטים לעסקה.
4. לא יכולתי לזהות את הסעיף המחייב (שלא נאמר לי) בעת עמידה במסדרון הקניון ההומה.
בעייתי הלא כן ?
בכל מקרה רוב תודות על תשומת ליבך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר