אני מקבלת מיילים ממוסד אקדמאי שאינני סטודנטית בו ומעולם לא הייתי - המיילים מורכבים ממיילים פרסומיים של אגודת הסטודנטים + מוקד הזמנות תיירות (במיילים אלה אין אפשרות "הסר אותי מרשימת התפוצה").
בנוסף, קיבלתי מספר רב של מיילים ממזכירות המכללה אודות דחיות מבחנים - פניתי ישירות למזכירה שלא תמשיך לשלוח, והיא התנצלה והתחייבה לא לשלוח עוד מיילים, אולם הסטודנטים בקורסים השונים ממשיכים לשלוח לי מיילים אודות דחיות מבחנים, תשובות למבחנים וכו' (כנראה העתיקו את רשימת התפוצה - ובה המייל שלי - מהמיילים הראשוניים).
א. האם מיילים ממוסד אקדמאי דינם כמיילים פרסומיים? (בוודאי אלה שמנסים למכור לי חבילות תיירות, אבל האם אפשר להחשיב גם את המיילים הרבים מהסטודנטים שהעתיקו את כתובתי?)
ב. מבחינתי, המכללה היא זו שהכלילה אותי ברשימות התפוצה מלכתחילה, ולפיכך תפקידה להסיר אותי (לא ממש אכפת לי איך...הרי לא אפנה במייל פרטי לכל אחד מהסטודנטים המכותב ברשימת התפוצה בבקשה לא לשלוח אליי יותר) - האם מחשבה זו תזכה לגיבוי מבחינת החוק?
ג. חשוב לציין שבגין מספר ההודעות הרב, נאלץ מעבידי לשלם על הרחבת תיבת הדואר שלי (שהיתה בנפח מוקטן והתמלאה במיילים הנזכרים לעיל). האם הדבר יכול לשמש אותי בתביעה עתידית?
ד. באופן עקרוני, שלחתי מספר רב של בקשות במייל להוציא אותי מרשימת התפוצה, ואני עדיין ממשיכה לקבל מיילים. האם עליי לפנות במכתב רשמי בדואר?
שאלה אחרונה וחביבה, שמעתי שהתביעה שארצה להגיש בבית דין לתביעות קטנות צריכה להיעשות בעיר של המוסד הנתבע. האם נכון?
מודה לכם מראש על הסיוע.
שלום ניצן
קבלת מיילים פרסומים מהווה עילה לכאורה לאור תיקון "דואר זבל" אשר מצוי בחוק התקשורת בכפוף לתנאים הקבועים בתיקון.
לאור הכתוב נראה כי לא ניתן לתבוע בגין המיילים העוסקים בתכנים אקדמיים לאור תיקון "דואר זבל", לפיכך המלצתי הינה כי תשלחי מכתב למוסד האקדמי, פרטי כי מאחר והינך ממשיכה מזו תקופה ארוכה לקבל תכנים אקדמיים רבים הקשורים למוסד ומאחר ולמרות הפצרותיך ובקשותיך התכנים ממשיכים להישלח, ברצונך לקבל פיצוי בעבור רשלנותו של המוסד אשר פוגעת בך, הן כלכלית(הרחבת נפח התיבה) והן אישית(פגישה בפרטיותך וכו').
במידה ותגובתו של המוסד אינה לשביעות רצונך, ביכולתך להגיש תביעה כנגדו בבית המשפט לתביעות קטנות.
בנוגע לתכנים הפרסומיים, נראה כי ביכולתך להגיש בגינם תביעה כנגד המוסד בבית המשפט לתביעות קטנות ללא קשר לתכנים האקדמיים.
בנוגע לשאלתך, קיימות מספר אלטרנטיביות רלוונטיות לעניינך להגשת כתב תביעה בהליך זה:
1. מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע.
2. מקום יצירת ההתחייבות.
3. מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים.
שימי לב כי האלטרנטיבות חלופיות, מספיק אם תגישי באחת מהן. נראה כי האופציה השלישית הינה הסבירה ביותר לאור פרטי המקרה שציינת.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר