שלום רב,
אני בעליה של חברה קטנה.
כ 8 שנים קיבלנו שירות מחברת פלאפון.
לפני כשנה וחצי, עקב הגיעה של נציגת שימור לקוחות , החלו שרשרת של טעויות מצד פלאפון שגרמו לנו נזקים כלכליים.
שינוי המסלולים מצדה ( בטוענה כי הם יוזליו העלויות ) גרם לנו לשם כ 150% יותר לחודש. פנייתנו הרבות נענו רק לאחר כחצי שנה , שם אני נפגשתי אישת עם מנהל אזורי בשם "עלא" . בשיחה עמו נסגרו הדברים הבאים: סכום הח-ן החודשים לא תעלה על 2100 ש"ח וזה כולל עלות מכשירים, זיכויים וכו'. זיכויים בגין חודשים קודמים יגיעו כחלק מהזיכויים .
כלום לא הגיע בסופו של דבר וגם לאחר מספר חודשים נוספים שתועדו אצלנו, לא קרה כלום, למעט העברה מנציג לנציג.
בסופו של דבר ביקשתי מהם את עלויות היציאה מהם בכללותם. הסכום עמד על כ 15,000 ש"ח אותם נציגי סלקום אמרו שהם יספגו.
בפועל חוייבנו על כ 35,000 ש"ח קנסות יציאה ומכשירים מפלאפון.
כשהתקשרתי לפלאפון לשאול לפשר העלויות הגבוהות נאמר לי שם במפורשות שחוץ מהיות זה אמצעי הרתעה ממעבר לחברה אחרת , זה מורכב מהטבות שקיבלתי במסלולים השונים. הסברתי לנציגה בשם "מיכל בן גיגי" כי השינויים שנערכו במסלולים שלי גרמו לי לשלם הרבה יותר ומעבר לכך אין סיבה שבמעבר ממסלול למסלול יאבדו כל ההטבות של המסלול הקודם ואני יחוייב בגין המסלולים הישנים במלואם.
נניח לצורך העניין שבמסלול א' קיבלתי שדקת שעת אוויר תעלה לי 20 אג' במקום 40 אג' . במסלול ב' עלות דקת אוויר תעלה 17 אג'. אזי אין לבטל את המסלול הקודם כלא היה אלא רק על ההפרש שהוא 3 אג' לדקת אוויר. היא אמרה לי שבאופן עקרוני אני צודק אך זוהי השיטה הנהוגה ..... וזוהי מדיניות החברה.
זה כמו לומר למישהו שנמצא במסלול טריפל הוט ומשלם על הטריפל 300 ש"ח לחודש. כעת הוט יוצאים במבצע חדש חבילת קואטרו החבילה תעלה 400 ש"ח לחודש אך הצרכן ממשיך לשלם את עלות החבילה הישנה 300 ש"ח.
כמו כן היה ובמעבר מחברה לחברה אני משלם את קנסות היציאה הנ"ל במלואן, אני חושב שאני צריך להיות זכאי לשירותים עליהם שילמתי בפלאפון כמו נניח, שירות תיקונים למכשיר שלהם, ביטוח וכו'. כאמור מאחר והחבילה כוללת את השירותים האלו ושילמתי על מלוא החבילה..
בכל אופן אף נציג מכירות לא אמר או ציין כי במעבר ממסלול למסלול נשאר החיוב המלא בגין המסלול הקודם ובנוסף על המסלול החדש.
כמו כן, אחד העובדים שלנו נאלץ להחליף מכשיר סלולרי. נתנו לו ייפוי כוח לבחור מכשיר בלבד בלי לשנות מסלול וכו'. בפלאפון פירשו את יפפוי הכוח כמנדט לעשות כעולה על רוחם וכך יצא שהעובד הכניס חבילות אינטרנט ועוד דברים , שאני בפירוש חתמתי שאני לא מעונייןם בהם כבעל החברה- האם זה חוקי?.
דבר נוסף האם ישנו חוק המחייב חברה הנהית מתלומים חודשיים בגין שירותים , לתת שירות תוך פרק זמן סביר . נניח כמו חוק הטכנאים...
אשמח לסיועכם.
בברכה,
דורי בורלא - 0506728120
דור שלום
לאור הכתוב, נראה כי הינך סובל מהתנהלות בעייתית ביותר של חברת פלאפון. לפיכך, קיימות לך זכויות תביעה עקב ההטעיות הרבות אותן חווית מטעם נציגי החברה אשר בעטיין נאלצת לפנות אל חברת סלולר אחרת וחוייבת לשלם דמי יציאה. המלצתי הינה כי תשלח מכתב, פרט את השתלשלות המקרה לפרטי פרטים ודרוש פיצוי בעבור התנהלותה של החברה. במידה ותגובתה אינה לשביעות רצונך, ביכולתך לפנות אל ייעוץ משפטי בכדי לבחון את זכויותיך.
בנוגע לשאלתך באשר לחובת מתן שירות תוך פרק זמן סביר- על החברה לנהוג לאור ההסכם ביו הצדדים המפרט את חובתה לספק שירות הוגן ללקוח.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר