שלום, יש לי שאלה על מקרה שקרה לי.
היתי צריכה להחליף בחנות ספרי למוד ספרים ישנים לספרים חדשים אחרים. בגעתי עם 3 ספרים ש2 מהם במצב די טוב ובקושי השתמשתי בהם וספר אחד שאפילו לא פתחתי. כל ספר מתוך ה3 עולה כ100 ש"ח. קבלתי מהחנות זיכוי על סך 60 ש"ח (אחרי שהמוכר העלה את סכום הזיכוי מ40 ש"ח).. אחרי שאמרתי בחצי צחוק שזה מגוכך לגמרי הוא אמר שאלו ההנחיות ממשרד החינוך ושלא משנה באיזה מצב הספר, הוא יכול לתת רק 30% מהמחיר שלו בזיכוי. אמרתי לא נורא, והלכתי משם. אחרי איזה 5 דק' בדרך חשבתי על זה לרגע ופתאום הבנתי ש30% מתוך 300 זה ממש לא 60... התקשרתי ואמרתי שנראה לי שהיתה טעות. הוא אמר שזו לא טעות ושהוא לא אמר מעולם שאני אמורה לקבל את הזיכוי על 30% מהסכום אלא על 25%. כמובן שזה שקר, כי גם אם היתי רוצה מאד לשמוע שהוא אומר 30% כשהוא אמר 25, לא היתי מצליחה. אמרתי לו שבכל מקרה 60 ש"ח זה אפילו לא 25%. ואז הוא אמר שהמקסימום שהוא מוכן לתת לי זה 80 ש"ח זיכוי במקום 60. אמרתי לו שאני לא באה להתמקח אתו על מחירים, אלא בסה"כ לקבל את מה שמגיע לי ע"פ המדיניות של החנות. ואז הוא פשוט התחיל לצעוק עלי ולהגיד לי שיש לי עד 7 או 8 בערב לבוא, ולהחזיר את הספרים ושהוא לא רוצה שום עסק אתי... אמרתי לו שאני לא רוצה לריב אתו ובסה"כ רוצה להיות לקוחה שמקבלת שירות ולחזור שוב לחנות. הוא צעק עוד קצת משהו ובסוף באתי לשאול אותו מי בעל החנות והוא פשוט ניתק לי את השיחה בפנים.
זה אמנם עניין די פעוט ולא משמעותי, אבל אני לא חושבת שמגיע לכ"כ הרבה לקוחות שקונים שם לקבל כזה שירות ושישקרו להם בפנים בכל פעם שהם נכנסים שם.
מה הזכויות שלי? מה אני בתור לקוח יכולה לעשות שישפיע על העניין הזה. אני באמת לא רוצה להשאיר את זה ככה.
יש לי עילה לתביעה?
תודה!!
ערב טוב,
צר לי שהמוכר בחנות לא הסביר פניו ונהג בחוסר סבלנות וברגזנות כלפיך. ההפסד כולו שלו.
ממליצה לפנות בכתב אל הנהלת החנות, לתאר את שאירע לרבות תאריך, את הספרים וכל ההתנהלות שהיתה שם לרבות טריקת הטלפון. דרשי את עלבונך ודרשי התנצלות.
טרם שליחת המכתב ממליצה לפנות אל משרד החינוך ולברר האם ישנן הנחיות מיוחדות בדבר זיכוי ספרי לימוד משומשים. כתבי את המכתב לאחר שפרטים אלו ידועים לך כך שתוכלי לעשות במידע זה שימוש במכתבך.
כמו כן הייתי מפנה את תשומת לב החנות לכך שלא הובהרה בפניך מדיניות החזרת ספרים עובדה המזכה אותך בביטול העסקה וקבלת כספך חזרה.
בנוסף באפשרותך לפנות אל המועצה הישראלית לצרכנות ולהגיש תלונה על האמור.
לדעתי הגשת תביעה קטנה כנגד החנות מעט מרחיקה לכת.
אל תוותרי ! תעדכני בהתפתחויות ככל שיהיו.....
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
תודה על התגובה.
היתי שולחת מכתב או פונה לשירות לקוחות אם היה טעם. אותו מוכר הוא בעל החנות.זו לא רשת, לכן אין עם מי לדבר מעבר. אחרת היתי עושה את זה ברגע שהוא ניתק לי. בגלל שזה עסק עם סניף אחד והבעיה היא עם בעל החנות עצמו, אני סוג של תקועה.
ובנוגע למשרד החינוך.. קשה לי להאמין שבאמת קיימת הנחיה לגבי זה. הרי מה מעניין אותם מה קורה עם הספרים אחרי שהם נמכרים בפעם הראשונה? וגם אם אני אוכיח שלא קיימות כאלו הנחיות, אז אסמכתא לגבי זה לא תעזור. הרי אותו בעל חנות הוכיח את עצמו בקלות בה הוא מכחיש ומשקר..
איך המועצה יכולה לעזור לי בעצם? מה הם יכולים לעשות בעניין?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר