שלום,
רציתי להתייעץ מה לעשות במקרה שרשמתי את ביתי לגן ושבע"פ סיכמתי עם הגננת שביתי תהיה בשנתון של גילאי 4 (ביתי ילידת נובמבר 2006) כלומר ילידי 2006 אך לאחר שהכנסתי אותה לגן גיליתי פתאום ששיבצו אותה עם ילידי 2007 ואפילו עם ילידי 2008 כלומר - ילדתי שהיא עוד כמה ימים בת 4 שובצה עם ילדים בגיל 2 ושמונה חודשים עד גילאי 3 ושמונה חודשים- בניגוד למה שסוכם עם מנהלת הגן- משיחה איתה היא הבטיחה שהיא תשלב את הבת שלי בהדרגה (=הבהדרגה כי כבר עבר כשבוע מתחילת השנה עד שעלינו על הטעות ועד שהגננת הועילה בטובה לדבר על הנושא) לקבוצת הגיל בה היא אכן אמורה להיות אך משיחה אם הגננות והסייעות ועם ביתי גיליתי שלא נעשה כל ניסיון להכניס אותה לקבוצה שלה למעט פעם אחת של כ10 או 5 דק' שרק נכנסה לחדר של הקבוצה שלה זה כשבוע לאחר השיחה עם דפנה- כלומר דפנה נתנה לי הבטחת שווא- אחרי דין ודברים נוסף עם גננת במקום הועילו בטובם להכניס את ביתי ליום שלם לקבוצה שלה אך כמה ימים אחרי כן דפנה שהיא מנהלת הגן - אותה אחת שהבטיחה לי כשניתן לי העתק של החוזה של הגן וגם כשגיליתי את הטעות שלהם שביתי תוכנס לקבוצת גילאי 4- לקחה אותי לשיחה ואיימה עליי שאם ביתי לא תשאר בקבוצת הקטנים אז היא תעיף אותה מהגן! אנחנו עברנו לגן הזה במקום להישאר באותו גן שהיה שנה קודמת אך ורק בגלל שבגן הקודם לא היתה קב' של ילדי שנתון גיל 4 ודבר זה גם הוסבר לדפנה כשהגעתי לבדוק את הגן לפני החתימה על החוזה וגם כשמסרנו את העותק החתום- כמו כן בניגוד לכתוב בחוזה - שעות ההעשרה שהיו אמורות להיות התחילו רק כחודש לאחר תחילת שנת הלימודים
ביתי לא אוהבת ללכת לגן וכמעט כל בוקר מתלוננת שזה בגלל שהילדים 'תינוקיים' היא במצב של רגרסיה לדעתי (דיבור תינוקי ולא נפרדת מהמוצץ למרות שכבר היתה בתהליך גמילה מוצלח וכו')בגלל המצב אבל דפנה בשלה... שנה שעברה העברנו את ביתי גן באמצע שנה וזה לא דבר טוב להעביר ילד הרבה פעמים מגן לגן וגם עכשיו כבר כחודש לאחר תחילת הלימודים בטח אין גנים אחרים בשנתון שלה עם מקום פנוי לכן אין האפשרות להעביר את ביתי לגן אחר אך מצד שני השארת ביתי עם קבוצה קטנה מזיקה לה והיא לא אוהבת להיות עם קבוצת הקטנים ואני מפחדת שזה ייגרום לכך שהיא תיכנס לבי"ס באיחור של שנה אם הרגרסיה תחמיר-איך אני יכולה להכריח את דפנה לכבד את החוזה שבע"פ שהיה ביננו?? כיוון שדפנה הבהירה שהיא אינה מוכנה לדון יותר בנושא וכיוון שהיא פתאום מתנערת מהבטחותיה וטוענת שלא הבטיחה כלום -עליי לשאול- מה הכלים המשפטיים שעליי להשתמש בהם??
שלום הילה
המלצתי הינה כי תשוחחי עם הגננת פעם נוספת, במידה והדבר לא יועיל, ומכיוון שפעולותיה של הגננת מהוות הפרת חוזה, המלצתיי הינה כי תפני לייעוץ משפטי בנושא במטרה להגיש תביעה.
מקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
היא לא מוכנה לדבר על הנושא יותר
למי אני יכולה לפנות לייעוץ?- אין לי כסף- האם יש אפשרות שעו"ד יגיש את התביעה ואת השכר יקבל רק דרך זה שבנוסף לתביעה אתבע את מהגננת שתשלם את שכר הטירחה?
לאיפה אני יכולה לפנות?
שלום הילה
ביכולתך לפנות אל מרכזי ייעוץ לאזרח אשר כתובתם מופיעה באינטרנט.ברובם, התשלום סימלי אם בכלל.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר