לפני כשנה וחצי רכשתי מחשב נייד טושיבה מחב מפעיל דרך מתווך וואלה שופס.עלות המחשב 4400 ש"ח כולל מע"מ. לאחר כ 4-5 חודשים המחשב נפל מס פעמים ביום, מסרתי לשרות של מפעיל את המחשב מיותר לציין שעות עבודה שפספתי עמ לנסוע לשם ולחכות...בכל מקרה מאז אותה פעם ראשונה המחשב היה אצלהם במהלך השנה וחצי הזו 5 פעמים. החליפו לי לוח אם, כרטיס מסך,פרמוטים וכו וטרם נפתרה הבעיה מה גם שהחריפה, המחשב בלתי ניתן לתפעול כבר יותר מחצי שנה , הרבה התכתוביות וטלפונים מול מח' שרות ותמיכה של החברה - ללא הועיל, הבעיה לא נמצאה ,כל הזמן שבזבזתי על טיפול במחשב הזה מול החברה לשווא.
לאחר איום בפתיחה בתהליכים משפטיים פניתי למנהלת השרות בבקשה לקבל את מלוא כספי עבור החזרת המחשב, תקופת האחריות שלהם ד"א הנה שנתיים.
החברה הציעה לי להחליף מחשב זה ב מחשב אחר שהוחזר מלקוח אחרי שבועיים או מחשב חדש בעלות של 2500 שח.
חוצפה לשמה שאשלם עוד כסף עבור מחשב ולקבל "שרות" מחברה שמאד נכוויתי ממנה ומהמוצר. התעקשתי לקבל את מלוא הסכום עבור המחשב בטענה שלא רוצה להיות קשורה לחברתם יותר ולמוצר "טושיבה" ולהיות חופשייה לחפש מחשב אחר תמורת כספי. לאחר כשבוע חזרה אלי החברה שהיא מוכנה לתת לי 2500 שח +500 שח פיצוי על העוול שנגרם לי והסחבת דהיינו 3000 שח מתוך 4400 שח ששילמתי.
כל התהליך הזה נמשך שנה וחצי כן.של נסיונות התיקון עד לפקיעת סבלנותי והרמת ידיים מול תיקון המחשב.
שאלתי היא : האם יש לי בכל זאת עילה לתביעה, האם עפ"י חוק הם חייבים להחזיר לי את מלוא הסכום עבור המחשב במשך תקופת שרות האחריות והביטוח ?
לא אצליח למצוא מחשב מהימן שיענה על צרכי בסך של 3000 שח.
הם טוענים שיש ירידת ערך של שנה ולכן זה החישוב שנעשה והגיעו ל 2500 שח.
איבדתי המון זמן יקר בטלפונים התכתוביות נסיעות וע"ח עבודה שלי לשם וכו מול החברה, מלא זמן שאין לי מחשב תקין ועובד בבית וזה מחשב חדש!
לאן אני הולכת מכאן? מהם הגבולות והזכויות שלי כצרכן מול החברה הזו בהתאם לנסיבות המקרה , האם להתפשר או להמשיך להיאבק וכיצד...אני אובדת עצות ועל סף יאוש מהם.אשמח לתשובה מהירה , המון תודה ! ענבל
בוקר טוב,
יש לברר מהי מדיניות החזרת מוצרים של החנות וכן לבחון את גבולות האחריות שמובטחת לך.
מסיפורך ניכר כי קיבלת מוצר פגום המזכה אותך בהחלפתו במוצר תקין ו/או קבלת פיצוי וכספך חזרה.
בנסיבות שהצגת בפניי בהתחשב בפרק הזמן שחלף הצעתם הכספית סבירה אך יחד עם זאת מרגיזה ומקוממת.
לא אוכל לומר לך מה לעשות אך ניכר שיש לך עילת תביעה כנגדם ויש לשקול הגשת תביעה קטנה כנגדם.תביעה יש להדגיש העובדה שעסקינן במוצר פגום והינך דורשת את מלוא סכום הקנייה בתוספת פיצוי.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר