שלום.
לפני כשנה וחודשים רכשתי קטנוע חשמלי של חברת וקטריקס עם שנתיים אחריות מהיבואן הרשמי. הכלי תפקד כהלכה למשך 10 חודשים. היתי מאוד מרוצה. במפתיע ירד טווח הנסיעה ולא אפשר לי להגיע למקום עבודתי. הגעתי למוסך היבואן וקיבלתי כלי חליפי חשמלי שנתן את הטווח אך איטי בהרבה, והבטחה שהכלי שלי יתוקן. לאחר שבועיים קיבלתי טלפון שהכלי שלי מוכן. הוצאתי אותו כדי לגלות את אותה הבעייה. שוב טלפנתי ונאמר לי לחזור למוסך. חזרתי כדי לגלות שהמוסך נסגר ועבר מקום. קיבלתי כלי חליפי והסיפור חוזר חלילה כבר ארבע פעמים. ומצב הכלי שלי התדרדר מאוד והיום הוא בחצי הטווח המובטח עם 10 חודשי אחריות.
במהלך ביקורי במוסך נזרקו לעברי מילים על ידי עובדים במוסך על פשיטת רגל וחוזה שירות פג תוקף עם היצרן. בשלב זה אחרי 4 חודשים של טרטורים הבנתי שהכלי שלי לא יתוקן ורק מושכים אותי לסוף האחריות עם נסיונות להתנערות.
בראשי כמה מחשבות בנושא.
לאחר שבקשתי את הכסף נאמר לי שאולי אקבל בעבור מודל של שנה אחורה. היות והכלי לא עבר תאונות או נזקים אני רוצה לדרוש את כל הכסף מיום הקנייה חזרה עם עוגמת נפש ,הפסד ימי עבודה ושכר טרחה.
במקביל, לגשת למשרד התחבורה ולדווח להם על יבואן רכב שאין בידיו חלקי חילוף בעבור רכב שהוא מכר.
תודה על הקריאה ואשמח מאוד לקבל עצה טובה על איך לצאת מהתסבוכת הזו.
שלום,
לאור הכתוב לא ברור מי פשט את הרגל, היצרן או היבואן. במידה והיבואן פשט את הרגל אזי;
תחילה המלצתי כי תפנה למשרד התחבורה בכדי לברר את הסטטוס בו נמצא היבואן. במידה ומצבו של היבואן תקין. צור קשר בכתב עימו ,פרט את הבעיה ודרוש החזר כספי עבור כל הטיפולים שלא צלחו ו/או החזר כסף/קבלת אופנוע תקין. אולם, במידה והיבואן פשט רגל , קשה יותר לקבל את כספך ולדרוש את זכויותיך. כמו כן במצב שכזה ביכולתך לבחון תביעה כנגד המוסך על חוסר תום לב בתיקון האופנוע. המלצתי כי תיוועץ עם עו"ד בכדי לבחון את את האפשרויות העומדות לפניך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר