לפני פחות משבועיים יצרתי קשר עם קונה לקטנוע שלי, סגרנו על סכום מסוים, וסיכמנו בע"פ שאני אשלם את ההעברת בעלות והוא יעביר אותו טסט. עוד באותו יום העברתי את הקטנוע על שמו, והקונה נתן לי צ'ק דחוי לשבועיים מיום הקניה. סמכתי עליו. שבוע לאחר הקניה, הקונה התקשר ואמר לי בטלפון שהקטנוע לא יעבור טסט, ושיש בעיות בצמיגים ועוד דברים, בקיצור התחיל להמציא דברים (כנראה שזאת עילה מבחינתו לביטול העסקה) וזה לא יתכן היות ואני בדקתי אותו לפני זה במוסך שלי. אתמול הוא החזיר לי את הקטנוע, לקחתי אותו למוסך שלי והכל בסדר. לא ברור לי עדיין מה הוא רוצה לעשות. מצד אחד אני מפחדת שהוא יבטל את הצ'ק ואולי עדיף להחזיר הכל לקדמותו (העברת בעלות חוזרת) כיון שהבן אדם נראה לי לא אמין, מצד שני, העסקה כבר נעשתה ואני את שלי עשיתי. מה אני אמורה לעשות בעניין?? האם יש לו זכות לבטל את העסקה בכלל?
שלום נטלי.
במידה והלקוח מבצע פעולה כלשהי שלא סוכם עליה, נראה כי הפעולה תהווה עילה לתביעה בגין הפרת חוזה בינכם.
במידה והלקוח מעוניין לבטל את העיסקה, עליו להוכיח את הסיבות לביטול ולא, פעולתו לא תעמוד בבית המשפט. המלצתי הינה כי תפעלי על פי מה שסוכם ותבחני האם הלקוח מפר את תנאי הסיכום. במידה והקטנוע אינו תקין, דרשי מהלקוח הוכחות מהמוסך באשר לכך. מידה ותגובתו אינה לשביעות רצונך, ביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות לבירור זכויותיך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר