עידית שלום,
בתאריך 6/4/10 קיבלתי מדואר ישראל מסמך המודה לי על הצטרפותי לשירות דואר עוקב. המסמך מאשר את הפעלת השירות, מספק לי קוד לשירות ומציין מפורשות את כתובתי הישנה וכתובתי החדשה להפניית דברי הדואר.
מתאריך הפעלת השירות ועד אוקטובר לא קיבלתי ולו דבר דואר אחד עם המדבקה הצהובה המצביעה על הפניית הדואר מהכתובת הישנה. לתומי, חשבתי כי הצלחתי לעדכן את כל לקוחותי וספקי השירות שלי בכתובתי החדשה.
לפני כחודש התקשר לקוח לשאול מדוע לא הפקדתי השיק ששלח אלי. לאחר דין ודברים, התברר כי מזכירתו שלחה את השיק לכתובתי הישנה. "אל דאגה" אמרתי לו, "יש לי שירות דואר עוקב – זה יגיע אלי לכתובת החדשה".
לאחר שעברו מספר ימים ועדיין לא הגיע המכתב, החלטתי לנסוע לכתובתי הישנה ולבדוק האם במקרה הוא הגיע לשם בטעות. לתדהמתי, שם, בפח הזבל אליו זורקים הדיירים דואר פרסומי או דואר עבור דיירים ששמם לא מופיע על התיבות עוד כי אינם גרים בבניין, היו מספר דברי דואר הממוענים אלי.
התקשרתי למספר "לבירורים" של שירות דואר עוקב. הבטיחו שיבדקו את הנושא ויחזרו אלי עוד באותו יום. אף אחד לא חזר אלי למעלה מ48 שעות.
כתבתי מכתב תלונה מפורט ומכותביו היו נציב פניות הציבור ולשכת המנכ"ל (ציינתי בראש המכתב "מבלי לפגוע בזכויות"). לאחר כחודש קיבלתי התנצלות לקונית ממנהל מרחב ת"א, המודיעה כי "נמצא אישור לטענתי כי השירות לא סופק לי כהלכה" ולפיכך הם עדכנו את תקופת השירות עד ספטמבר 2011.
הם למעשה הואילו בטובם לספק לי את השירות אותו רכשתי ותו לא, אף על פי שהם הפרו את תנאי השירות אותו רכשתי, שנגרמה לי אי נעימות מול לקוחות, ששתי חבילות קטנות מחו"ל הוחזרו לשולח ומי יודע אילו דברי דואר נוספים שיועדו עבורי פשוט נזרקו לפח.
האם לדעתך ישנה עילה מוצדקת לתביעה בבימ"ש לתביעות קטנות? האם ההסכם בינונו שקול לחוזה, או שהם רשאים מסיבה כלשהי לגבות עבור שירות ולא לספק אותו? האם ישנם תקדימים דומים במשפט הישראלי?האם ישנו סיכוי סביר לזכיה? האם סכום הפיצוי האפשרי בכלל מצדיק את הבירוקרטיה הכרוכה בתהליך?
אולי השאלה החשובה ביותר, האם ישנה הצדקה לתשלום לעו"ד נזיקין או ששכר הטרחה שלו (או אפילו התשלום לשעת פגישה לעתים) בכל מקרה יגמד את סכום הפיצויים הנהוג?
סליחה על אורך ההודעה ומודה לך מאד על זמנך,
אורי
בוקר טוב,
סיפורך מקומם ומדהים גם יחד !
ממליצה להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות ללא ייצוג של עו"ד. תוכל לרכוש שעת ייעוץ אצל עו"ד שיסייע לך למקד את עילות התביעה ולכמת את הנזק.
ישנם פסקי דין כנגד הדואר לרוב בגין רשלנות באי משלוח דבר דואר וכד'.
ניכר מסיפורך שיש לך עילת תביעה טובה מאד עם סיכויי הצלחה גבוהים.
אל תוותר ! בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה רבה על תשובתך המהירה!
האם את בעצמך מספקת שירות שכזה ואם לא, האם תוכלי להמליץ על עו"ד לא יקר באיזור ת"א?
היות ומלבד שיק מלקוח אחד, בזכותו גיליתי את התקלה, אני לא מודע לדברי דואר נוספים שלא הגיעו אלי, אני מאמין שיהיה קשה לכמת את הנזק.
האם עלות שעת הפגישה עם עו"ד עצמה לא תעלה על הסכום שאפשר לתבוע עבור עגמת הנפש בלבד, ללא הוכחת נזק ממשי?
מהו בכלל טווח הסכומים הנהוג במקרים שכאלה, של שירות שלא סופק כפי שהוסכם, אך ללא הוכחת נזק?
אורי שוב שלום,
ממליצה להפנות שאלתך לפורום דיני נזיקין. תוכל לקבל מענה מקצועי לכל שאלותיך.
תוכל למצוא באינדקס עו"ד נזיקין כאן באתר עו"ד בנזיקין שיוכל לסייע לך ולייעץ.
מאחלת לך הצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר