שלום,
הייתי רוצה לקבל יעוץ/הכוונה בנושא החזר כספי.
נרשמתי למכללה (לסמסטר א' השנה) כסטודנטית בעלת רקע אקדמי מאונ' פתוחה. במסגרת קבלה למכללה קיימות שתי דרכים: א. קבלה כבעלת רקע אקדמי ב. קבלה דרך אפיק מעבר. מי שמתקבל דרך אפיק מעבר מקבל הכרה בקורסים מסוימים של או"פ. מי שמתקבל כבעל רקע אקדמי אינו מקבל הכרה באותם קורסים בידיוק (איפה ההגיון? סילבוס הרי זהה...). בכל מקרה, טרם ההרשמה, מכללה לא דאגה לעדכן אותי שלא אקבל הכרה בקורסים אם ארשם כבעלת רקע אקדמי. לא היה שום מידע המסביר את העניין וגם בחורה שרשמה אותי למכללה לא דאגה לעלות את הנושא, מסיבה ברורה- היא הייתה מעוניינת לרשום אותי למכללה. זה משהו שלא היה ניתן לנחש מראש. הגיון לכוד וביורוקרטיה לכוד. הדבר נודע אחרי שכבר שילמתי מקדמה (שמכללה דרשה לקבל במידי)והתחלתי לבנות מערכת שעות.
פניתי לועדת חריגים עם הבעיה בדרישה להחזיר לי את המקדמה ומצידם נעניתי בשלילה בטענה שלא הובטחה לי הכרה בקורסים אלו ולכן החזר כספי לא מגיע לי.
מה עלי לעשות כדי לקבל את כספי בחזרה? כיוון שלא הספקתי ללמוד במכללה ובכך לא קיבלתי תמורה לכספי .
שלום לידיה
לאור הכתוב נראה כי העובדה שלא עודכנת במעמד החתימה על הדרכים השונות באשר להכרה בקורסים בעייתית ביותר.
המלצתי כי תפני אל הנהלת המכללה במכתב, פרטי את השתלשלות העניינים, הסבירי כי במעמד ההתקשרות לא הוסבר לך האמור ודרשי את כספך חזרה. מומלץ להגביל את זמן תגובתה של המכללה.
במידה ותגובתה אינה לשביעות רצונך,ביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות לבירור זכויותיך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר