קניתי חולצה מאחד החנויות (חנות לביגוד גברים) שבקריון קרית ביאליק ב-15.12.10 בשעה 14 ושילמתי עליה 150ש"ח במזומן. קניתי אותה עבור אחי, הוא מדד אותה בבית ולא רצה אותה, למחורת 16.12.10 בשעה 20 חזרתי לאותה חנות עם הקבלה על מנת להחזיר את החולצה, המוכרת סירבה בתוקף להחזיר את כספי והתעקשה לתת לי אך ורק זיכוי. כאשר הזכרתי לה על חוק הגנת הצרכן שנכנס כבר לתוקף, היא טענה שהחזר כספי מגיע לי רק עד 24 שעות מהקניה ומכיוון שעבר יותר זמן לא מגיע לי החזר כספי אלא רק זיכוי. מחוסר ברירה החזרתי את החולצה וקיבלתי זיכוי מה שמחייב אותי לחזור ולנצל אותו במוצר אחר. בנוסף לכך על החשבונית אינו מצויין מדיניות ביטול העיסקה, כלומר אם היתי יודעת שעד 24 שעות אני אקבל את ההחזר הכספי אולי היתי מגיע להחזיר לפני. מה שכן היה מצויין על החשבונית שאין החזר כספי. מה ניתן לעשות במצב כזה? מה גובה הפיצוי במקרה זה?
לילה טוב,
לפי התיקון החדש לחוק הינך זכאית בנסיבות אלו להחזיר החולצה עד יומיים ממועד הרכישה ולפיכך לדעתי החנות פעלה בניגוד לחוק.
ממליצה לפנות בתלונה אל המועצה הישראלית לצרכנות.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר