שלום לעורכי הדין בפורום, לא מזמן נרשמתי לאתר הכרויות סקס כלשהו,
לחצתי על הלשונית "רכישת מנוי" והופיע לי דף חביב, שבו מוצגים לי אפשרויות הרכישה, מנוי שבועי וכדומה. בחרתי ברכישת מנוי נסיון למשך שבוע בסך 46 שקלים. לאחר חודש גיליתי שהמנוי אינו נגמר וכן חייבו אותי בעוד 89 שקלים!! לאחר שפניתי אל צוות התמיכה באמצעות האימייל הם הפנו אותי לתקנון האתר וכן לכתובית הקטנה שמופיע מלמטה:
*כשירות מיוחד, המנוי ימשיך לאחר סיומו במחיר חודשי נמוך של 89 ש"ח
-- לאחר שבדקתי את העניין, קראתי במגילת זכויות הצרכנים שהם עברו (לפחות כך נדמה לי על חוק הזכות למידע שאומר:
זכות המקנה לצרכן קבלת מידע מפורט הדרוש לו לצורך בחירה או החלטה מתוך ידיעת הנתונים המלאים הדרושים לכך. לאפשר לצרכן מידע מירבי ומעודכן, אשר יאפשר לו לנהוג בחכמה ומתוך אחריות. הצרכן חייב להיות מוגן מפני הטעייה או פרסום חלקי מכל סוג שהוא, המובא אליו בפרסומת מסחרית בסימון המוצר, באריזה או בכל דרך אחרת.
--
וכן כמדומני שמעתי פעם על חוק כלשהו שמחייב את החברה להודיע לצרכן על חידוש מנויו וקבלת הסכמתו. (פעם שמעתי על כך בחדשות לגביי חברות הסלולאר, האם זה תקף לכל לגביי כל חברה?)
אשמח לקבל ייעוץ שכן חייבו אותי על סך שני חודשים נוספים בעלות של 178 ש"ח !! .
בוקר טוב,
ראשית אני מקווה שהודעת בכתב לחברה שאינך מעוניין בהמשך החוזה ושבפועל אכן הם ביטלו ההסכם.
לגופו של עניין על החברה מוטלת חובת גילוי בדבר זכותך להפסיק השירות ובאילו תנאים. היה עליך לקרוא את תקנון האתר ותנאי השירות והאחריות היא של שני הצדדים. החוק מתייחס לשירותים מתמשכים ומחייב את החברות המספקות שירותים אלו ליידע את הצרכן/לקוח כמה זמן נןותר לו עד לסיום ההסכם על מנת שזה יוכל להחליט מראש האם להודיע על הפסקת השירות אם לאו.
ממליצה לנהל מו"מ עם החברה ולדרוש מהם החזר כספי. עליך להדגיש ולציין את טענותיך בדבר אי ידיעתך אודות תנאי הפסקת ההסכם וכי החברה לא עמדה בחובת הגילוי שלה כלפיך.
מומלץ לפנות גם בתלונה אל המועצה הישראלית לצרכנות.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר